KOÜ'den Tarhan'a yanıt geldi

KOÜ'den Tarhan'a yanıt geldi

CHP PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan'ın meclis gündemine taşıdığı Köseköy MYO ile ilgili üniversiteden yanıt geldi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli Üniversitesi Köseköy Meslek Yüksek Okulu’nun tahliyesine ilişkin soru önergesini Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un cevaplanmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sundu. Tarhan, “KOÜ Köseköy MYO boşaltıldı. Burada eğitimlerini sürdüren bin 600 öğrencinin akıbeti ne olacak” ifadelerini kullandı. Konuyla ilgili Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü'nden Tarhan'ın açıklamasına yanıt geldi.

“SORUNSUZ ŞEKİLDE DEVAM EDİLMİŞTİR”

KOÜ Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada, “Nitelikli insan gücü yetiştirmek ve kaynakların daha verimli kullanılması amacıyla, mevcut öğrencilerimizin mezun oluncaya kadar hakları korunmak şartıyla, Üniversitemiz bünyesinde bulunan meslek yüksekokulları yeniden yapılandırılmış olup, bu kapsamda meslek yüksekokullarımızda bulunan bazı ortak programlar birleştirilmiş ve 2020 2021 eğitim öğretim yılından itibaren de bu yeni yapılanmaya göre öğrenci kayıtları yapılarak, eğitim öğretim faaliyetlerine sorunsuz şekilde devam edilmiştir.

“MAĞDURİYET YAŞAMAMIŞLARDIR”

Bu yapılanma sürecinde, öğrencilerimiz hiçbir şekilde mağdur edilmemiş ve mağduriyet yaşamamışlardır. Hatta öğrencilerimizin çoğu da okudukları bölümlerden/programlardan başarılı şekilde mezun olmuşlardır. Yapılanma sürecinde aktif öğrencisi olan herhangi bir bölümün veya programın kapanması da söz konusu değildir. Meslek Yüksekokullarımızın yapılanması ile ilgili bazı yerel basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, haber kaynağı doğrulanmadan yapılan bu tür yanlış haberlere itibar edilmemesini kamuoyuna saygıyla duyururuz” denildi.

Haber: Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.