KOÜ'DEN DESTEK FİDANI

KOÜ'DEN DESTEK FİDANI

 ODTÜ'de yol yapımı sırasında kesilen ağaçlar KOÜ'lü öğrenciler tarafından da protesto edildi.ODTÜ'de yol çalışmaları sebebiyle ağaçların...

 

ODTÜ'de yol yapımı sırasında kesilen ağaçlar KOÜ'lü öğrenciler tarafından da protesto edildi.

ODTÜ'de yol çalışmaları sebebiyle ağaçların kesilmesinden sonra olaylar çıkmış ve güvenlik güçleriyle öğrenciler arasında günler süren çatışmalar yaşanmıştı. Bir grup Kocaeli Üniversitesi öğrencisi  Umuttepe Yerleşkesi içerisinde fidan dikerek, ODTÜ'de yaşananları protesto etti. Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi Sosyal Tesisleri önünde toplanan bir grup üniversiteli grup konu hakkında basın açıklamasında bulundu. 

 


FİDAN DİKMEYE DEVAM EDECEĞİZ

 

Öğrenciler adına yapılan basın açıklamasında, “Hükümet kendi yasalarını çiğneyerek, ağaçları yerinden söktü. Söktükleri her ağaca 211 Bin TL teklif edildi. Ama ağaçlar bizim yaşam alanımızdır. Dün günler boyunca Ankaralılar ve ODTÜ'lüler, polise karşı saatlerce direndi. Onlar fidanları sökedursun, biz yine ODTÜ'de ve Kocaeli'de fidan dikmeye devam edeceğiz. Yıllardır bizleri korkuttuklarını sananlar, bugün yine susmamızı bekliyorlar. Nasıl ki yapılan saldırı sadece ODTÜ'ye değilse, cevabı da öyle olacaktır. AKP'nin tüm anti demokratik uygulamalarına direnmeye devam edeceğiz” denildi.  Öğrenciler yapılan açıklamanın ardından 5 ağaç fidanını dikerek ODTÜ'ye destek olduklarını belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.