KOÜ’de öğrenci sayısı 80 bini bulacak

KOÜ’de öğrenci sayısı 80 bini bulacak

Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin okulla ilişiği kesildikten sonra 60 bine düşen nüfus; yüksek lisans affı ve yeni kontenjanların eklenmesiyle bu dönem yine 80 binleri görecek

Kocaeli Üniversitesi’nde okurken uzun yıllar ders tekrarına kalan öğrenciler ve devamsızlık yapan yüksek lisans öğrencilerinin okulla ilişiği kesilmiş ve KOÜ’nün nüfusu biranda 60 binlere gerilemişti. Bu yıl eklenen kontenjanlarla ise öğrenci sayısı 65 bini bulacak. Yeni öğrenci affıyla kaybedilen öğrencilerin önemli bir bölümü yeniden kayıt yaptırırsa KOÜ’deki öğrenci nüfusu yeniden 80 bine yaklaşacak.

 

5 BİN 745 YENİ KONTENJAN

84 lisans bölümü bulunan Kocaeli Üniversitesi’nde lisans bölümlerinin toplam kontenjanı 5 bin 745 olarak ilan edildi. 5 bin 745 kontenjanın 166’sı okul birincileri için ayrılırken, 5 bin 579’u genel kontenjan olarak açıklandı. En fazla kontenjan 287 öğrenci alımıyla Hukuk Fakültesi’ne ayrıldı. Tıp Fakültesi’ne 2022-2023 döneminde 267, Makine Mühendisliği bölümüne de 113 öğrenci alınacak. Lisans bölümleri arasından en fazla kontenjana sahip olan bölüm Hukuk oldu. 280 genel olmak üzere, 7 okul birinciliği kontenjanı bulunan Hukuk Fakültesi’ni, 260 genel ve 7 okul birincisi olmak üzere toplam 267 kontenjanı bulunan Tıp Fakültesi takip etti.

 

DOLULUK ORANI YÜZDE %95

Kocaeli Üniversitesi azami süreyi tamamlayan öğrencilerin kayıtlarını silmişti. Gelen öğrenci affıyla bu kayıtlar yenilenecek. Öğrenci sayısının yeniden 80 bine çıkması bekleniyor. Okul yönetimi, okulun doluluk oranının ise yüzde 95 civarında olacağını söylüyor.

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.