KOÜ’de afet eğitim seferberliği başladı

KOÜ’de afet eğitim seferberliği başladı

Kocaeli Üniversitesi’nde tüm personele ve aile bireyleri ile her birimdeki aktif öğrenciler ve ailelerine yönelik afet eğitimine başlanıldı.

İçişleri Bakanlığı’nca 2021 yılı "Afet Eğitim Yılı" ilan edildi. Bu kapsamda da yıl içerisinde AFAD Başkanlığınca yürütülecek eğitimlerin yanı sıra, afet öncesi, sırası, sonrasına ilişkin bilgi ve becerileri kazandırma, afet farkındalığının artırılması ve yaygınlaştırılması amacı ile tüm illerimizde "Afet Eğitim Seferberliği" başlatıldı. Kocaeli Üniversitesi de, Kocaeli Valiliği ve AFAD ile imzaladığı "Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü" çerçevesinde "Afet Eğitim Seferberliği"ne destek sağladı.

“BU TARZ BİLGİLENDİRMELERİN ÇOK ÖNEMLİ”

Pandemi koşulları nedeni ile çevrimiçi olarak gerçekleştirilen "Afet Farkındalık Eğitimi" 7 Haziran itibari ile başladı. 17 Haziran’a kadar sürecek eğitimlere, tüm Akademik, İdari ve Sürekli Kamu İşçisi personeli yanı sıra, aile bireyleri, her birimdeki aktif öğrenciler ve öğrenci aileleri katılım sağlıyor. Afet Eğitim Seferberliği'nin ilk bölümüne katılarak açılış konuşması yapan ve afet eğitimi ve bilincinin önemine değinen Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Eren, "Hiçbir zaman yaşanmasını istemediğimiz doğal afetlerin öncesinde, sırasında, sonrasında yapmamız gerekenlerin değerli hocalarımız tarafından özetleneceği dersler sürecinde siz değerli katılımcılara kolaylıklar diliyorum. Deprem bölgesi olan bölgemizde bu tarz bilgilendirmelerin çok önemli olduğunu düşünüyorum.

“UZMANLARINDAN DESTEK ALMALIYIZ”

Yaşanacak bir doğal afette bireysel anlamda alacağımız tedbirlerin yanı sıra, öğrendiklerimizin sahaya yansıması ile bir madur bir müşkil durumdaki cana, can katmanın insanlık vazifesi olduğu gerçeğinin göz ardı edilmemesi gerekir diye düşünüyorum. Bunu 1999 dayaşanan büyük Marmara depreminde bir çoğumuz ya yaşadık yada yaşayanlardan defalarca dinledik biliyorsunuz. Aradan yıllar geçse bile o dehşet görüntüleri, yaşananları, çekilen acıları hatırladığımızda, ya da birinden dinlediğimizde tüylerimizi ürperten o afetten çıkarılacak derslerin olduğunu unutmamalıyız. Bu kapsamda bu eğitimlere katılmanın yanı sıra bireysel anlamda da Gönüllük esasına dayalı olarak bu işin uzmanlarından destek almalıyız." dedi.

EĞİTİMİ VEREN ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ

Afetlere dirençli toplum oluşturmak ve önlem alma kültürünü toplumun tüm kesimlerinde yaygınlaştırmak üzere gerçekleştirilen eğitimleri; Prof. Dr. Fadime Sertçelik, Prof. Dr. Esma Kırıkkaya, Doç. Dr. İbrahim Sertçelik, Doç. Dr. Ergin Ulutaş, Doç. Dr. Tahir Serkan Irmak, Dr. Öğr. Üyesi Serpil Gerdan ve Dr. Öğr. Üyesi Berna Tunç veriyor. Eğitimler; aile, okul ve işyerlerinde afete hazırlığın önemi, çevremizdeki riskler, afet ve acil durum planı, afet ve acil durum çantası, afet sırasındaki doğru davranış şekilleri, afet sigortası, bina güvenliği, tahliye ve toplanma alanları, arama kurtarma, yangın, ilk yardım, gönüllülük, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) tehdit ve tehlikeleri ve sivil savunma başlıklarında gerçekleştiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.