KOÜ’de 6 ayda 16 bin hasta

KOÜ’de 6 ayda 16 bin hasta

Kocaeli Üniversitesİ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi enfeksiyon bölümü, 6 ayda tam 16 bin 77 hastayı ağırladı.

Türkiye’de koronavirüs vakalarının görülmeye başlandığı andan itibaren, özellikle sağlık çalışanları insanüstü bir mücadele verdi. Mücadele hala ve artarak devam ediyor. Her gün binlerce insanın kapısından girdiği Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi, bu mücadelenin en önemli merkezlerinden biri oldu.

16 BİN HASTA

KOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde nasıl bir mücadelenin verildiği ise rakamlarla ortaya çıktı. Koronavirüs vakalarının tanı, teşhis ve tedavi gördüğü en önemli birim Enfeksiyon Polikliniği. KOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Enfeksiyon Polikliniğinde 2021 yılının ilk 6 ayıdan 16 bin 77 kişi tedavi gördü. KOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Enfeksiyon bölümünde ocak ayından 1847 hasta tedavi görürken, bu sayı Şubat ayında 2 bin 264, Mart ayında ise 2 bin 860’a çıktı. Nisan ayından ise hasta sayısı neredeyse iki katına çıktı. Nisan ayından enfeksiyon polikliniğinde 4 bin 194 hasta tedavi gördü. Kısıtlama kararları ve aşı uygulaması ile hasta sayısında diğer aylarda ise düşüş yaşandı. Mayıs ayında 2 bin 378, Haziran ayında ise 2 bin 534 hasta tedavi gördü.

YATAKLAR FAZLASIYLA DOLDU

Enfeksiyon bölümünde yatarak tedavi gören hasta sayısı ise koronavirüs etkisi ile ciddi bir artış gösterdi. 2021 yılının ilk altı ayında toplam 1589 hasta Enfeksiyon bölümünde tedavi gördü. Enfeksiyon bölümü en yoğun ayını ise Mayıs’ta yaşadı. Mayıs ayında 494 hasta yatarak tedavi gördü.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.