KOÜ Tıp Fakültesi 1000 üniversitesi arasında

KOÜ Tıp Fakültesi 1000 üniversitesi arasında

Türkiye’nin önde gelen sağlık merkezlerinden biri olan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi, verdiği eğitimle de dünyanın sayılı fakülteleri arasına girdi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, University Ranking by Academic Performance (URAP) araştırma laboratuvarının düzenlediği sıralamaların Türkiye’de ODTÜ Enformatik Endüstrisi bünyesinde yapıldığını, üniversitelerin 61 farklı alana göre listelendiğini ve değerlendirildiğini açıkladı.
Değerlendirmedeki en önemli maddelerden birinin o alanda yayınlanan makale yoğunluğu ve dünya çapında kabul edilebilir dergilerde makalelerin yayınlanmasının olduğunu söyleyen Prof. Dr. Zafer Utkan, makalelerin bu tip listelemelerde üniversite birimlerinin ve fakültelerinin öne çıkmasını kolaylaştırdığını belirtti. Utkan, “Listede yer alan 1000 Tıp Fakültesi içerisinde ülkemize ait 27 tane Tıp Fakültesi yer alıyor. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi de bunlardan bir tanesidir. Fakültemizin ilk 1000’in içerisine girmesi ülkemizdeki Tıp Fakültesi sayılarını da hesap ettiğimizde, oldukça önemli bir başarıdır.ö dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.