KOÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi AB Proje ortağı oldu

KOÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi AB Proje ortağı oldu

Kocaeli Üniversitesi, Erasmus + Programı Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar (KA202) faaliyetinde iki projede Proje Ortağı olarak yer aldı.

Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Restorasyon Anabilim Dalı Öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üy. Nurdan Kuban koordinatörlüğünde, Doç. Dr. Emre Kishali ve Öğr. Gör. Dr. İsmail Talih Güven, Avrupa Birliği tarafından desteklenen “Re-Vet European Training Curriculum For Restoration Workers - Restorasyon Alanında Çalışanlar İçin Avrupa Eğitim Müfredatı” proje ekibine katıldılar. İki yıl sürecek olan projenin proje ortakları arasında Kocaeli Üniversitesi yanı sıra Türkiye’den İstanbul Valiliği, İtalya'dan Bologna University, Slovenya'dan Ljubljana University, İskoçya'dan Strathclyde University ile İspanya'dan INFODEF yer alırken projenin koordinatör kurumu görevini ise İstanbul Teknik Üniversitesi yürütüyor.

PROJENİN TANIMI
Restorasyon uygulamalarının niteliği, şantiyede uygulamaları gerçekleştiren kişilerin yetkinlikleriyle doğrudan ilişkilidir. Gerekli bilgi donanımına, becerilere veya duyarlılığa sahip olmayan işçiler, mimari mirasın koruma ve restorasyon uygulamalarında geri dönüşü olmayan hatalar yapma eğilimindedir. Bu proje, çevrimiçi bir platform aracılığıyla koruma/restorasyon alanlarında zanaatkarların yetkinliklerini geliştirmek için eğitim fırsatları sağlamayı amaçlamaktadır. Eğitim, becerilerin ve niteliklerin şeffaflığına katkıda bulunmak için Avrupa Müfredatı olarak planlanacaktır. Bu proje ile geliştirilecek Beceriler Platformu ve işgücü piyasasındaki talebe bağlı olarak geliştirilen eğitim içerikleri aracılığıyla kişisel beceriler desteklenecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.