KOÜ binaları için inceleme kararı

KOÜ binaları için inceleme kararı

Kocaeli Üniversitesi’nin tüm binaları için üniversite yönetimi tarafından sağlamlık incelemesi kararı alındı. İncelemeler sonrası bazı binaların güçlendirilmesi ya da tahliye edilmesi masaya yatırılacak.

Kahramanmaraş merkezli şiddeti 7 üzerinde iki depremle 11 kentte büyük yıkımların yaşanmasının ardından ülke genelinde yapıların depreme karşı ne kadar dayanıklı olduğu sorusu gündeme geldi. Depremler sonucu vatandaşın oturduğu apartmanların yanı sıra hastane ve okul binaları gibi kamu yapılarında da yıkımlar meydana gelmesiyle kamu hizmet binaları için deprem incelemesi kararı alınmış, Kocaeli’deki devlet hastanelerinde inceleme başlatılmıştı. 

TÜM BİNALAR İNCELENECEK
Benzer bir karar da Kocaeli Üniversitesi yönetimi tarafından alındı. 19 fakülte, 3 yüksekokul, 16 meslek yüksekokul, 4 enstitü ile 24 araştırma ve uygulama merkezi bulunan KOÜ’de tüm binalar incelenecek. Çalışmaları KOÜ İnşaat Mühendisliği bölümü yürütecek. İncelemeler öncesi dikkatler İzmit Anıt Park Kampüsü’ne çevrildi. 1999 depremini yaşayan ve yorgun olan binayla ilgili bir çalışma yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor.
Haber Merkezi
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.