KOTO’da sınav yapıldı

KOTO’da sınav yapıldı

İkinci el araç alım- satımı yapacak olanlar için 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren zorunlu olan yetki belgesiyle ilgili sınav Kocaeli Ticaret Odası’nda yapıldı

 

 

Yeni düzenlemeye göre, ikinci el araç alım satımı yapacak olanların, yetki belgesi sahibi olmaları gerekiyor. İlk etapta otomobil alım satımı ile ilgili hem teorik hem de pratik bilgileri ölçüldüğü Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavı düzenleniyor, bu sınavı başarıyla geçerek yeterlilik belgesini alanlar Gümrük Ticaret Bakanlığı’nın İl Müdürlükleri’ne başvurularını gerçekleştirerek yetki belgesi sahibi oluyor.

HEM TEORİK, HEM PRATİK SINAV

Kocaeli Ticaret Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde sınav ve belgelendirme yapmak üzere kurulan Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş, (MEYBEM A.Ş.) işbirliği yaparak, düzenlenen sınavlar neticesinde “Mesleki Yeterlilik Belgesi” veriyor. Bu amaçla ilk sınav hafta sonu gerçekleştirildi. Kocaeli Ticaret Odası’nda teorik olarak başlayan sınavlar, Kocaeli Oto Ticaret Merkezi’nde yapılan pratik sınavla devam etti.

ARAÇ NASIL SATILIR?

Sınava katılan 24 adaya; Araç nasıl satılır, nasıl pazarlanır, nasıl fiyatlandırılır, fiyatlandırma sonrası araçta nelere bakılır, hangi işlemler yapılır, ödeme şekilleri, banka ve noter işlemleri, sigorta, Tramer gibi araç satış süreçlerinde karşılaşılan durumlarla ilgili sorular soruldu. Sınavı başarıyla tamamlayan adaylar kısa sürede yeterlilik belgesini alarak, yetki belgesi için başvurabilecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.