KOTO örnek olacak

KOTO örnek olacak

 Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ başkanlığındaki yönetim kurulu ve meclis üyelerinden oluşan...

 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ başkanlığındaki yönetim kurulu ve meclis üyelerinden oluşan heyeti makamında kabul etti. Murat Özdağ, Başkan Yardımcısı Zihni Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri Yusuf Koçak, Hüseyin Cahit Akyol, Murat Altun ve Tuncay Şengöz, meclis üyeleri Mehmet Kaya, Murat Barış, Ramazan Kadınçeşme ve Yusuf Erenkaya’dan oluşan heyet, Bakan Hayati Yazıcı’nın yanı sıra hazırlanan dosyadan birer tane de Gümrükler Genel Müdürü Remzi Akçin ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel'e vererek projelerini konuşma fırsatı buldu.

 

KOTO ÖRNEK OLUR

KOTO heyeti faal olmayan üye borçlarının silinmesinden adres değişikliğinden dolayı alınan harçların kaldırılmasına; şehit yakınları ve gazilerle engelli vatandaşlarımızın kuracağı şirketlerden ücret alınmamasından işletmelerin çek problemlerine kadar birçok konuyu Bakan Yazıcı ile görüştü. Bakan Yazıcı, oda ve borsaların gelişme için yapacakları çalışmaların kalkınan Türkiye için büyük önem taşıdığını, bu bağlamda özellikle Kocaeli Ticaret Odası'nın yaptığı çalışmaların kendileri için oldukça önemli olduğunu, KOTO’nun yaptığı çalışmanın diğer bölgeler için de örnek teşkil edeceğini belirtti.

 

ÜYELERİN BORÇLARI

Faal olmayan üyelerin borçların silinmesi konusunda yapılması gerekenleri Bakan Yazıcı’ya aktaran Murat Özdağ, bu durumdaki üyelerin borçlarının silinerek üyelikten düşürülmesi gerektiğini anlattı, "KOTO'nun bu kapsamda 4 bin üyesi bulunuyor" dedi. Bunun sadece kendilerine özgü bir sorun olmadığını dile getiren Başkan Özdağ, böyle bir uygulamanın gerçekleştirilmesiyle oda ve borsaların üzerinden yıllardır birikmiş bir yükün kalkacağını ve çalışma ortamının rahatlayacağını söyledi. Bakan Hayati Yazıcı da bu konunun pek çok ortamda dile getirildiğini ancak bir sonuca ulaştırılamadığını belirterek konunun detaylı bir incelemeyle çözüme kavuşturulmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.