KOTO Meclisi’nde ‘çadırkent’ teşekkürü 

KOTO Meclisi’nde ‘çadırkent’ teşekkürü 

KOTO’nun meclis toplantısında konuşan Başkan Bulut, Kahramanmaraş'ta kurulan çadırkentle ilgili bilgi vererek, destekleri dolayısıyla Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’a, Körfez Belediyesi’ne, KOTO meclisi komiteleri ve üyelerine teşekkür etti 

Kocaeli Ticaret Odası’nın, yönetim kurulu, meclis, komiteler ve üyelerin maddi destekleriyle Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde kurduğu 120 çadırlı, çadırkentte çalışmalar tamamlandı. KOTO’nun Mart ayı meclis toplantısında, çadırkent ile ilgili kapsamlı sunum yapan KOTO Başkanı Necmi Bulut, destekleri dolayısıyla destekçilere teşekkür etti. 

12 BİN METREKARE ALAN ÜZERİNDE KURULDU 
KOTO Meclis Başkanı Hüseyin Gezer’in yönettiği oturum, çadırkentin kurulum ve güncel görüntülerinin yer aldığı 3 dakikalık video gösterimi ile başladı. Akabinde kürsüye çıkan Başkan Bulut, “Çadırkentimiz, Kahramanmaraş’a koordinatör olarak atanan Kocaeli Valimiz Seddar Yavuz’un tahsisleriyle, 12 bin metrekare alan üzerine kuruldu. Meclisimizin, komitelerimizin ve üyelerimizin destekleriyle, 18 m2’lik, 2 metre 20 cm yüksekliğinde 120 adet çadır alındı. 825 depremzede vatandaşımız ikamet ediyor.  

PSİKODESTEK HİZMETİ 
Çadırların zeminine, sıvı geçişini engellemek amacıyla 2.200 m2 palet ve naylon branda serildi. Her çadıra, ısıtıcı ve yemek pişirme başlıkları da bulunan tüp temin edildi. Çadırların arasına yürüyüş yolu olarak plastik kıvırcık halı seriliyor. Etrafı güvenliğinin sağlanması amacıyla valiliğimiz tarafından tel çitle çevrildi. Depremzede vatandaşlara psikolojik destek sunan 3 personelin görev aldığı Psikodestek Çadırı hizmet veriyor.

EĞİTİM- ÖĞRETİM FAALİYETLERİ 
Eğitim öğretim faaliyetleri, 3 ayrı çadırda devam ediyor. Ayrıca 36 m2’lik büyük bir çadır Çocuk Etkinlik Alanı olarak hazırlandı. Burada çocuklar toplu etkinlikler düzenleyebiliyor, televizyon izleyerek oyunlar oynayabiliyor. Ayrı bir çadırda kütüphane kuruldu. İçine kitaplar yerleştirildi. Körfez Belediyesi’nin katkıları ile çadırkent alanına oyun parkı kuruldu. 

KİŞİSEL ALANLAR 
7 adet kurutma- 7 adet çamaşır makinesinin bulunduğu çamaşırhane kuruldu. 4 adet konteyner duş ve tuvalet alanına çevrildi. Burada 7 adet tuvalet- 7 adet banyo depremzedelerin ihtiyaçlarına cevap veriyor. 1 çadırda mescid faaliyet gösteriyor. Teravih ve vakit namazları burada kılınıyor. 

SOSYAL MEDYA HESAPLARI AÇILDI 
Çadırkent yönetiminin toplanabilmesi amacıyla, yönetim çadırı bulunuyor. Depremzedelerin, misafirlerini günübirlik ve yatılı ağırlayabilmeleri amacıyla Misafir Çadırı faaliyet gösteriyor. Genel kullanım amaçlı yerlerde kullanılmak üzere 60 adet ısıtıcı temin edildi. Çadırkentimiz için sosyal medya hesabı açıldı. Facebook ve Instagram’da @kotocadirkentikahramanmaras isimleriyle bulabilirsiniz. Yardım talepleri- haberler buradan güncel olarak duyurulacaktır. 

VALİ YAVUZ’A, BAŞKAN SÖĞÜT’E VE KOTO’YA TEŞEKKÜR 
Böyle işler el birliğiyle yapılınca daha da anlam kazanıyor. Yer temininden kuruluma kadar süreç boyunca hep yanımızda olan, yardım çabalarımızın hedefine ulaşmasını sağlayan, çadırkentimizi haftada en az 2 kez ziyaret ederek ilgisini hiç eksik etmeyen, Kahramanmaraş’ın tekrar ayağa kalması için aylardır insanüstü bir mücadele veren, Kahramanmaraş Koordinatör Valisi- Kocaeli Valimiz Seddar Yavuz’a, çadırkentimizde yaşayan çocuklarımıza çok güzel bir oyun parkı kazandıran Körfez Belediyemizin Başkanı Şener Söğüt’e, bir çağrımızla maddi ve manevi desteklerini seferber eden sizlere, komitelerimize ve kıymetli üyelerimize gönülden teşekkür ediyorum” dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.