KOTO burs verecek

KOTO burs verecek

 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), son süreçte yakaladığı başarı çıtasını eğitime verdiği destekle sürdürüyor. İhtiyacı olan başarılı öğrencilere...

 

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), son süreçte yakaladığı başarı çıtasını eğitime verdiği destekle sürdürüyor. İhtiyacı olan başarılı öğrencilere maddi destek aktaracak olan KOTO, kolları sıvadı. Oda, yeni eğitim ve öğretim yılı için öğrencilere burs verecek. Bu kapsamda başvurular başladı ve ay sonuna kadar devam edecek. Kaç kişiye ve kaç para burs verileceği ise mali işler komisyonu tarafından netleştirilecek. Ancak burs verilecek öğrenci sayısının 100 ile 150 arasında olması bekleniyor. 


ARANAN ÖZELLİKLER
KOTO'dan burs almak isteyenlerde aranan özellikler ise şöyle; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kocaeli'de ikamet etmek, lise ve dengi mesleki teknik orta öğretim kurumu veya en az dört yıllık süreli yüksek öğrenim kurumuna kayıt yaptırmış olmak, 14 yaşından küçük 30 yaşından büyük olmamak, ahlaki durumu, vatan sevgisi ile karakteri burs verilmesine layık ölçüde olmak. 


BAŞARI ŞART
Burslar öğrenciye aylık olarak burs başvuru formunda belirtilen banka IBAN numarasına havale edilecek. Ocak-haziran döneminde ödenen burslar öğrencinin başarı göstermesi halinde öğretiminin devam ettiği ekim-haziran döneminde de devam edebilir. Bursun devamı için öğrencinin her yıl başarı gösterip, borçsuz geçmesi şartı var. Oda gerekli gördüğü durumlarda başvuru sahibinin verdiği bilgileri araştırabilir. Öğrencinin yanlış beyanda bulunduğu tespit edilirse, verilmekte olan burs kesilir, ödenmiş olan burs miktarı defaten ve nakden geri alınır.


GEREKLİ BELGELER
Burs başvurusu yapmak isteyen öğrencilerden alınacak belgeler de şöyle; Öğrencinin IBAN numarasını gösterir banka cüzdan fotokopisi, öğrenci belgesi, nüfus cüzdan fotokopisi, ikametgâh senedi, anne ve babanın ücret bilgilerini gösterir belge ya da fakirlik kâğıdı ile anne-babanın vefatı halinde nüfus varakası. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.