Koşullar tamamlanmadan üretim olmayacak

Koşullar tamamlanmadan üretim olmayacak

BMİS Gebze Şube Başkanı Selçuk Çiftçi, Sarkuysan’da iş bırakılmadığını, yasal hakkın kullanıldığını kaydedip koşullar tamamlanmadan üretim olmayacağını söyledi

Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi’nin örgütlü olduğu Sarkuysan’da Coronavirüs tespiti üzerine işçiler kanunun ilgili maddesi gereğince üretimden çekilme hakkını kullanmaya başlamıştı. Bu süreç içinde Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamada 15 gün süreyle iş bırakmanın yasaklandığı kaydedildi ancak bir süre sonra da ifadenin sehven kullanıldığı belirtildi. BMİS Gebze Şube Başkanı Selçuk Çiftçi de konuya dair açıklamasında fabrika üretim koşulları adına yapılması gerekenler tamamlanmadan üretimin yapılmasının söz konusu olmadığı söyledi. Başkan Çiftçi şunları kaydetti:

Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi Sarkuysan fabrikası işçileri iş bırakma eylemi içerisinde olmayıp İşçi Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 13. Madde gereğince haklı olarak üretimden çekilme hakkını kullanmıştır. Keyfi bir durum içerisinde olmayıp aksine , Sağlık Bakanlığı ve bilim insanlarının tebliğ ettiği gibi kesinleşen Covit-19 vakaları ve çevresiyle ilgili yapılması gerekenleri sendikasıyla birlikte örgüt disiplini içerisinde hayata geçirmiştir. Vakalar, vaka şüpheleri, muhtemel ve yakın temaslar, fabrika üretim koşulları adına yapılması gerekenler tamamlanmadan üretim yapılması söz konusu dahi olmayacaktır.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.