KOSTÜ’den TÜBİTAK MAM'a ziyaret

KOSTÜ’den TÜBİTAK MAM'a ziyaret

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (KOSTÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve beraberindeki heyet TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM)’ı ziyaret etti.

KOSTÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve TÜBİTAK MAM Başkanı V. Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil’in başkanlığında yürütülen toplantıya,

 

KOSTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, Strateji Planlama ve Geliştirme Daire Başkanı Öğr. Gör. Barış Yılmaz,  Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Pelin Yüksel MAYDA, Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Barkın Berk, Eczacılık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Betül Büyükkılıç, Eczacılık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Onur Çetinkaya, Eczacılık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Sara Pour’un yanı sıra; TÜBİTAK MAM heyetinden ise, MAM Başkan Danışmanı Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar, Strateji ve İş Geliştirme Direktör V.  Doç. Dr. Abit Balın, Kıdemli Uzman Araştırmacı Doç. Dr. Hilal Yazıcı Malkoçoğlu, Başuzman Araştırmacı Dr. İncinur Hasbay, Başuzman Araştırmacı Dr. Hayrettin Özer, Başuzman Yusuf Kılıç Ve Uzman Namık Serkan Taşkıran katılım sağladı.

 

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞLERİNDE BULUNULDU

Toplantıda, TÜBİTAK MAM’ın bilimsel araştırmalar konusundaki başarıları ve altyapısı hakkında kapsamlı bir sunum yapıldı. KOSTÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Pelin Yüksel Mayda ise üniversitedeki çalışmalar konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Gerçekleştirilen İş birliği toplantısının seyrinde, iki heyet arasında öğrencilerin laboratuvar ortamında eğitim alması, araştırmacılar ve öğrenciler arasında ortak projeler yürütmek ve tıbbi cihazların ortak kullanımı konusunda görüş alışverişlerinde bulunuldu. Toplantı sonrasında; KOSTÜ heyetine, İmmünogenetik Laboratuvarı, Biyogüvenlik Seviye 3 Laboratuvarı (BSL-3), Bitki Moleküler Biyolojisi ve Genetiği Laboratuvarı ve GMP Laboratuvarı gezdirildi. Heyete; burada yürütülen çalışmalar ve altyapı hakkında kapsamlı bilgiler verilerek, çalışmaları yerinde inceleme fırsatı sunuldu.

 

mam-2.jpg

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.