Köşker, ‘Depremi unutmayacağız’

Köşker, ‘Depremi unutmayacağız’

  Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 14’üncü yıldönümü olması münasebetiyle yazılı bir açıklamada...

 

 Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 14’üncü yıldönümü olması münasebetiyle yazılı bir açıklamada bulundu. Mesajında Türkiye’nin aktif deprem kuşağında yer alan bir ülke olduğunu hatırlatan Başkan Köşker, ”Millet ve Devlet olarak heran deprem olacakmış gibi hazırlıklı olmalı, ülkemizde depremin bir felakete dönüşmesini engelleyecek tedbirleri önceden almalıyız dedi.

               

ALAATTİN KURT’A RAHMET DİLEDİ

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker mesajında şu görüşlere yer verdi: “Binlerce vatandaşımızın ölmesine, on binlerce vatandaşımızın da yaralanmasına yol açan ve geride büyük yıkım bırakan 17 Ağustos depremi, milletimizin yaşadığı en büyük felaketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır. Bununla birlikte 17 Ağustos, ülkemizde deprem bilincinin yerleşmesini sağlayan, depremle birlikte yaşamayı öğrenebilmemiz için bizlere sorumluluklarımızı sürekli hatırlatan bir tarih olmuştur. Bizler ülkemizin deprem tehlikesi altında olduğunu unutmadan, deprem ve diğer doğal felaketlere karşı almamız gereken tedbirleri sürekli gündemde tutmalı, vatandaşlarımızla ve kurumlarımızla bir bütünlük içerisinde her zaman hazırlıklı olmalıyız. Yaşanan felaketlerden ders çıkartarak, canımızın, malımızın ve binalarımızın güvenliği için plansız ve kaçak yapılaşmadan kaçınmalı, deprem yönetmeliğine uygun hareket etmeliyiz. Bu vesileyle 17 Ağustos’un yıldönümünde, depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı ve o büyük felakette kaybettiğimiz, Gebze’ye yaptığı hizmetlerle andığımız Alaatitin Kurt’u da rahmetle anıyor, böyle bir felaketin bir daha yaşanmaması temennisiyle yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum” diye belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.