KOSİDEF’te Demirkıran tapu verip bırakacak

KOSİDEF’te Demirkıran tapu verip bırakacak

KOSİDEF’in üçüncü kongresinde başkanlığa yeniden seçilen Zekeriya Demirkıran, veda mesajını iki yıl önceden verdi. Bu dönem yöneticilere birer ay süreyle vekâleten koltuk verip dönem sonu görevi bina tapusuyla devredecek

kosidef-122.jpg

 

Kısa adı KOSİDEF ola Kocaeli ve İstanbul Sinop Dernekler Federasyonu Başkanı Zekeriya Demirkıran güvenoyu alarak yine başkan seçildiği, seçime tek adayla gidilen üçüncü kongrede veda mesajları verdi. Bu dönem yöneticilere birer ay süreyle vekâleten başkanlık verip içlerinden birini dördüncü kongrenin başkan adaylığına hazırlamaya yeltenen Demirkıran, sözünü çok önceden verdiği KOSİDEF binasını da bu dönem içinde kazandıracağını, görevi öyle devredeceğini söyledi. Çayırova Belediye Kültür Salonu’ndaki kongrenin bir diğer önemli gündem konusu ise Sinoplular’ın aktif siyasetteki yeri oldu..

 

 

kosidef-103.jpg

 

Kongrede divan Fatih Yeşilkaya başkanlığında Bahadır Büyükkeleş ve Mehmet Göksu’dan oluştu.

 

kosidef-120.jpg

 

 

MUHTAR TAMER KAYA DA KATILDI

Kongrede divan Fatih Yeşilkaya başkanlığında Bahadır Büyükkeleş ve Mehmet Göksu’dan oluştu. Kongreye bir dönem KOSİDEF başkanlığı da yapan Sinop Dernekler FederasyonuSİNKON Genel Başkanı Bahattin Demircan, Boyabat Dernekler Federasyonu – BOYDEF Genel Başkanı Hüseyin Kalay, Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği – SİYAD Gebze Şube Başkanı Bekir Savaş, Çayırova Özgürlük Mahallesi Muhtarı Tamer Kaya, AKP İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Burak Kağan Göksu da katıldı.

KONGRENİN ÇİÇEĞİ FATİH KARTAL’DAN

Öte yandan Darıca Belediye Meclisi AKP Üyesi Cevat Yalçın, Çayırova Belediye Meclisi AKP Üyeleri Ali Yüksel ve Muhammet Mustafa Demirkıran, AKP Çayırova İlçe yönetiminden Çayırova Belediyesi eski Başkan Yardımcısı (2004-2009) Nizamettin Günay da toplantıda KOSİDEF Yönetim Kurulu adayları olarak yer aldı. Bir diğer AKP Çayırova İlçe yöneticisi Bahadır Büyükkeleş ise kongre divanında görev üstlendi. Kongreye bir dönem MHP Çayırova İlçe Başkanlığı da yapan iş insanı Fatih Kartal, çiçek gönderdi.

GÜNÜN ANISINA GEMİ MAKETİ

Kongrede divan Fatih Yeşilkaya başkanlığında Bahadır Büyükkeleş ve Mehmet Göksu’dan oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede federasyonun icraatları kısa film gösterisiyle de anlatıldı. Faaliyet ve denetleme kurulu raporları Zafer Uygun tarafından okunurken oy birliğiyle onandı. Tek adaylı kongrede oylama, açık usül yapıldı. Konuşmaların ardından Başkan Demirkıran’ın konuklara günün anısına gemi maketi hediye etmesi ve fotoğraf çekimiyle kongre sona erdi.

GÖREV DAĞILIMI BAYRAM SONRASI

KOSİDEF Başkanı Zekeriya Demirkıran kongre sonrası yaptığı konuşmada pandemiden ötürü Ramazan Bayramı’nın ardından yönetim içi görev dağılımını gerçekleştireceklerini, bu süreçte yönetim kurulu toplantılarının zoom üzerinden süreceğini kaydetti.

TÜM SÖZLERİMİZİ YERİNE GETİRDİK

KOSİDEF’te görevi teslim edecekleri zaman mutlaka bir mülk kazandıracaklarının sözünü daha önceden verdiklerini hatırlatan Demirkıran, “Rabbim, bugüne kadar verdiğimiz sözleri tutmayı nasip etti. İnşallah bunu da nasip eder. Elbette federasyon bünyesindeki tüm derneklerin başkan ve yöneticileri ile birlikte elimizden gelenin en iyisini yapmak için çaba sarf edeceğiz. Bugün seçilen yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza da çok büyük yük. pay, sorumluluk düşüyor. İnşallah onların da desteğiyle bu işi götüreceğiz” dedi.

YÖNETİCİLER KOSİDEF GENEL

BAŞKANLIĞI DA YAPACAK

Yeni yönetimde üç başkanvekili, sekiz de başkan yardımcısının yer aldığını kaydeden Demirkıran, “Kongre öncesi, aday olmadan önce de söylemiştim. Değerli kardeşim Ermiş Göksu, en çok görev vereceğim kişilerden birisi olacak. Önümüzdeki süreçte üç aylık bir zaman dilimi çok hareketli geçecek. Tabi ki KOSİDEF genel başkansız olmaz. Bu dönem yönetici arkadaşlarım en az bir ay süreyle KOSİDEF –vekil sıfatıyla- Genel Başkanlığı görevini tadacak. Bu makama çıkacak, burada oturacak ve buradan gözlemleyeceksiniz. Sizler de Sinoplular’ın daha çok nelere ihtiyaç duyduğunu anlayacaksınız” dedi.

SİNOP TANITIM GÜNLERİ

Aktif siyasette yer alan Sinoplular’ın artması dileğinde bulunan Demirkıran sözlerini ilaveten pandemi biter bitmez Kocaeli’de Sinop tanıtım günleri düzenleyeceklerini, Tuzla ve Darıca sahilde etkinlik tasarladıklarını söyledi.

KALAY: BELKİ DE MEVLAM

BİZİ CEZALANDIRIYOR

BOYDEF Genel Başkanı Hüseyin Kalay sözlerine pandemi sürecini değerlendirerek başlarken, “Pandeminin artması, çok üzüyor. Aklımızdan geçmeyecek şekilde, sevdiklerimizi kayıp ediyoruz. Belki de bunu hak ettik, Mevla’m bize ceza veriyor. İnşallah bu cezamızı çekmişizdir. Gerçekten insanlar son zamanlarda sapıttı, sapkınlığa uğradı. Haberlerde denk geliyor, hiç duymak istemediğimiz şeyler oluyor” dedi.

SÖZ SAHİBİ OLMAK İÇİN

GERİ ÇEKİLMEMELİYİZ

Dernekliğin, federasyonculuğun bitme noktasına geldiği zamanlarda Zekeriya Demirkıran’daki şevk ve enerjinin kendisini kutlu ettiğini kaydeden Kalay, “Son zamanlarda pandemi gerekçesiyle tüm dernek ve federasyonlarda insanlarımız yavaş yavaş kendilerini geri çekti. Ama geri çekilmememiz gerekiyor. Zor oluyor. Vaktimiz ve nakdimiz gidiyor. Ailelerimizi ihmal ediyoruz. Ama söz sahibi olmak içinde bunları yapmak, bir yerlerden fedakârlık etmek gerekiyor. Hem siyaseten hem de bölge olarak güçlü kalmak zorundayız” diye konuştu.

DİĞER İLLER… HİÇTE BÖLÜNMÜYORLAR!

 

Hemşeri dernekleri ile siyaset ilişkisine dair de konuşan Kalay, “

Başkanımın dediği gibi, ‘Dernekçiliğe siyaseti karıştırmayın! Dernekçilikte siyaset olmaz, bölünür.’

Trabzon, Rize, diğer iller de var. Hiçte bölünmüyorlar. Gayet de güçlüler. Ramazan yaklaşıyor, gıda kolileri dağıtımında insanın yöresine göre davranılıyor. Sinoplular’ı hiç sormayın! Umarım gençlerimiz derneklerimize, federasyonlarımıza sahip çıkar da biz de o siyasette yerimizi alırız artık” dedi.

KOSİDEF KENDİSİNİ TÜRKİYE’YE KABUL ETTİRDİ

SİNKON Genel Başkanı Bahattin Demircan, KOSİDEF’in kurucu genel başkanı İbrahim Irmak’tan ötürü günümüze kadarki tüm emeği geçen başkan ve yöneticilerini kutladı. Demircan, günümüzde KOSİDEF’in kendisini Türkiye genelinde Sinop camiasında kendisini kabul ettiren bir yapıda olduğunu kaydetti.

ÖNCELİKLE İÇ KAVGALAR BİTMELİ

Marmara Bölgesi’nde Sinop eşrafından iki belediye başkan yardımcısı, iki ilçe başkanı, çok az sayıda yönetici ve meclis üyesi yer aldığını kaydedip aktif siyaset içinde sayısal yetersizliklerine atıfta bulunan Demircan, “Öncelikle Sinoplu STK’ların kendi içindeki kavgalar bitmeli. Rizeli, Trabzonlu, Sivaslı olsa idik işimiz çok kolaydı ama biz birlik olmak zorundayız” dedi. Demircan şöyle devam etti:

ÜNİVERSİTELİLERİMİZ

TİCARETTE YOL OLMALI

“Son zamanlarda üniversite okuyan birçok genç kardeşimiz var. İçlerinde hukuk, tıp, mühendislik okuyan; vizyonu geniş genç kardeşlerimiz hem STK’lara hem kardeşlerine sahip çıkacaktır. Bizim de siyaseten hak ettiğimizi alacağımıza inanıyorum. Üniversiteli kardeşlerime, ticarette yol almasını tavsiye ediyorum. Sinop Eğitim Vakfı, 350’nin üzerinde hemşerimize burs veriyor. İçlerinden çıkan doktorlar, mühendisler, avukatlar gururumuz oluyor.

SİNOPLULAR’I O KADAR DA KÜÇÜLTMEM!

STK’lar zor görev. Allah rızası için yapıyoruz. Yük ağır. Belediye başkanı kapısında, iki büklüm oluyoruz! Ama hiçbir zaman bir iki bin liralık şey istemedik. Sinoplular’ı o kadar da küçültmem, diğer başkanlarım da küçültmüyordur.

GÖKSU: İNŞALLAH ÇOĞALIRIZ

AKP Çayırova İlçe’de aktif siyasete mahalle teşkilatında başlayıp ilçe gençlik kolları yönetiminde sürdüren, bu dönem il gençlik kolları yönetimine giren Burak Kağan Göksu şunları kaydetti:  “Başkanımızın da bahsettiği gibi siyasette eksiğimiz var. Tamamlamaya çalışıyoruz ama olmuyor. KOSİDEF içinde inşallah benim gibi aktif siyaset içinde yer alan arkadaşlarımız çoğalır.”

BİRLİK BERABERLİK MESAJI IÇİN GELDİM

Gebze’de 1.5 ay önce şubeleşen SİYAD’ın Gebze Şube Başkanı Bekir Savaş ise kendisine davet gelmemesine rağmen kongreye birlik beraberlik mesajı vermek için katıldığını belirtip şunları söyledi:

 “STK’ların, hepimizin bir arada görev yapmasıyla daha başarılı olacağına inanıyorum. Kendi aramızdaki çekişmeden ziyade her faaliyette birlik beraberlik içinde olursak bir yere varırız. Çünkü onların dikkatini çekmek zorundayız. Ziyaretler elbette olacak. Ama kendi aramızda birlik beraberlik olmadığı sürece siyasette temsil edilememe sıkıntısını hep yaşarız.

Sinoplular’ı çok seviyorum. 1.5 ayda yaklaşık 60 ziyaret yaptım. İnşallah bu daha da ileriye gider. İnşallah hep birlikte başarırız.”

MUHTARLIK SEÇİMİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ

2019 yılındaki yerel seçimleri altı dönem üst üste muhtarlık yapıp yedinci dönem için yine aday olan Rahman Güler’e karşı seçim kazanıp Çayırova Özgürlük’ün yeni muhtarı olan Tamer Kaya ise Sinoplular arası birlik beraberlikte kendisinin seçilmesini örnek gösterdi:  

DEMEK Kİ BİZDEN

HERŞEY OLABİLİYOR

Özgürlük Mahallesi Muhtarlığı seçimine girdiğimde, ‘Sizden bir şey olmaz. Sizler birleşemezsiniz. Sizlerden bu zamana kadar ne oldu ki’ denilen yerde, işte biz olduk. 28 yıllık muhtarı hep birlikte devirdik ve işin sahibi olarak bugün buradayız. Demek ki bizden her şey olabiliyor.

GENÇLERİMİZİ YUKARIYA ÇIKARTSINLAR

Benim muhtarlık haricinde siyasette başka bir hedefim yok. Sizden tek ricam,  gençlerin ellerinden tutsun büyüklerimiz ve yukarıya çıkarsınlar. Bugün bir iş adamımız hali hazırda diğer belediyelere gittiğinde, başkasının önünde düğme iliklemek zorunda kalıyor. Ama bugün bir gencimizi yukarılara çıkartırsak ki nice gençler var aramızda, bu sıkıntıların hepsini çözmüş olacağız. Başkanımız değindi. Bizler de hep birlikte bir araya geldiğimizde neler olduğunu burada kanıtladık. Bundan sonra inşallah daha iyi yer ve mevkilerde hemşerilerimi görmek istiyorum."

 

 

Genel Başkan: Zekeriya Demirkıran

Genel Başkanvekilleri: Ermiş Göksu, Nizamettin Günay ve Ercan Aslan

Genel Başkan Yardımcıları: Muhammet Mustafa Demirkıran, Yılmaz Özdemir, Cevat Yalçın, Ali Yüksel, Hasan Çelik, Kenan Özçelik, Şahin Özkan, Vahip Demiral, Sabri Demircan, Ünal Yıldırım, Necmettin Demirel, Aysel Öztürk, Ali Özçelik, Arif Akın, İzzet Akın

Yönetim Kurulu Üyeleri: Ersin Özcan, Ferhat Yılmaz, Kudret Yaşar, Esin Aygın, Dilek Özcan, Figen Ünal, Ahmet Cantürk, Hayrettin Elmacı, Hüseyin Sancak, İlyas Özdemir, Kadir Kırık, Atilla Demiral, Hakan Yüksel, Hüseyin Kaddar, Akın Acar, Mustafa Pamuk, Esin Yaşar, Emin Topaç, Kemal Karagül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.