Korona fırsatçılarına sıkı denetim

Korona fırsatçılarına sıkı denetim

Koronavirüs sıkıntısını fırsata çevirip temizlik ürünleri ve bazı temel gıda ürünlerine fahiş zam yapanları Gebze Ticaret Odası sert dille uyarırken belediyelerin zabıta ekipleri denetimleri yoğunlaştırdı.

Türkiye bir taraftan Koronavirüs vakası ile boğuşurken öte yandan fırsatçıların fahiş zam uygulamaları ile başa çıkmaya çalışıyor. Koronavirüs sıkıntısını fırsata çevirip temizlik ürünleri ve bazı temel gıda ürünlerine fahiş zam yapanları Gebze Ticaret Odası sert dille uyarırken belediyelerin zabıta ekipleri denetimleri yoğunlaştırdı. Gebze Ticaret Odası tarafından konuya dair yapılan açıklamada fırsatçılar kati bir dille uyarıldı:

FIRSATA ÇEVİRDİLER

“Ülkemizde de son dönemde etkisini hissettiğimiz yeni tip Koronavirüs (Covid-19) isimli hastalık sebebiyle; halkımızın kolonya, maske, temizlik ürünleri ve bazı temel gıda ürünlerine duyduğu talep sonucu birtakım kişilerin krizi kendi menfaatleri doğrultusunda fırsata çevirdiğini, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bu dönemde, haksız kazanç sağlamak üzere fahiş fiyatla mal satışı gerçekleştirildiğini üzüntüyle gözlemlemekteyiz.

SESSİZ KALMAYACAĞIZ

Gebze Ticaret Odası olarak, ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı disiplin prosedürlerimizi işleteceğimizi ve bu haksızlıkları yapan firmalara hak ettikleri cezaları vereceğimizi bir kez daha buradan kamuoyuna duyururuz. Herkes bilmelidir ki; vatandaşı mağdur edenlere, zor durumda bırakanlara karşı TOBB camiasındaki tüm Oda ve Borsalar olarak sessiz kalmayacağız.”

ŞİKÂYETLER ARTINCA

Öte yandan Çayırova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, korona virüs salgını nedeniyle bazı ürünlerde anormal fiyat artışları olduğu yönündeki iddialara karşı marketler ve gıda satışı yapan işletmelere denetimlerde bulundu. 

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Türkiye’de ilk korona virüs vakasının görüldüğünün açıklanmasının ardından, özellikle temizlik ve dezenfektan ürünleri ve bazı gıda ürünlerinin fiyatlarında fahiş artışlar olduğu yönündeki şikâyetler üzerine sahaya inerek ilçe genelinde denetim ve uygulama yaptı. Fiyat-etiket kontrolünün yanı sıra ürünlerin kullanım tarihleri ile fatura kontrollerinin de yapıldığı incelemelerde özellikle hijyen ürünlerinde ve makarna gibi gıda ürünlerinde denetimler gerçekleştirildi.

ÜÇ KURUMDAN ORTAK AÇIKLAMA

Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Teşkilatı ve Sağlık Müdürlükleri ise dolandırıcılara karşı vatandaşların tedbirli olmasını istedi. Her üç kurumdan yapılan ortak açıklamada “Coronavirüs risk taraması Alo 184’ün sizi araması sonrası gerçekleşmektedir. Vatandaşlarımızın iyi niyetinden faydalanıp hırsızlık, dolandırıcılık ve diğer suçlara meyilli kişilere karşı duyarlı olması gerekiyor Bu gibi konularla karşılaşan vatandaşlarımızın ivedi olarak kolluk birimleri olan 112-155 ve 156’ya haber vermesini bekliyoruz” ifadelerine yer verildi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.