Korkuya dayalı kısıtlamayı reddediyoruz

Korkuya dayalı kısıtlamayı reddediyoruz

Tüm Emekliler Sendikası Gebze Şube Başkanı Cemil Yüksek, 65 yaş üzeri için devam eden sokağa çıkma kısıtlamasına dair, “Korku ve itaate dayalı bu uygulamayı reddediyoruz” dedi

Koronvavirüs tedbirleri kapsamında esnaf olan veya herhangi bir işte çalışanlar hariç, 65 yaş üstüne yönelik devam eden sokağa çıkma kısıtlamasına Tüm Emekli-Sen Gebze Şube Başkanı Cemil Yüksek tepki gösterdi.  “Tamamen korku ve itaate dayalı yaklaşımın ürünü olduğunu düşündüğümüz bu uygulamayı şiddetle reddediyoruz” diyen Yüksek yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

VİRÜS DEMEK Kİ ONLARI TANIYOR!

“Ülkemizde de görülen salgınla ilgili alınan son kararlarda 65 yaş üzeri herhangi bir işi olmayan insanlara sokağa çıkma kısıtlamasının bilinmez bir zamana kadar uygulanacağı ifade edilmiştir.

Yaş almış çoğu emekli ve üyelerimizin büyük kısmı da bu kategoridedir.

Tamamen korku ve itaate dayalı yaklaşımın ürünü olduğunu düşündüğümüz bu uygulamayı şiddetle reddediyoruz.

Bilim insanlarına doktorlara danışılsaydı sağlıklı, herhangi bir rahatsızlığı olmayan 65 yaş üzeri insanların maske, fiziki mesafe kurallarına uyarak sokağa çıkmalarında hiçbir engelin olmadığı görülecekti.

Ayrıca esnaf veya bir işte çalışan 65 üzeri kişileri ‘virüs tanıyor ve onlara bulaşmıyor’ olsa gerek ki onlara herhangi bir kısıtlama yok!

İNSANCA YAŞANILACAK AYLIK TALEP EDİYORUZ

Bu eksik ve yanlış kararların dışında salgın sürecinde emekliler diğer yoksul kesimler gibi yok sayılmışlardır. Hala milyonlarca emekli açlık sınırı altında aylık almaktadır.

Salgınla birlikte harcamaları artan emeklilere sadece göstermelik, komik enflasyon artışı değil insanca yaşayacağı bir aylık verilmesini talep ediyoruz.

Kaynağı zenginlere patronlara sermayedarlara değil emekçilere emeklilelere yoksullara da ayırın.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.