Körfezin kaderi değişecek

Körfezin kaderi değişecek

İzmit Körfezi’nin kaderini değiştirecek ve Türkiye’nin en büyük çevre projesi olması beklenen İzmit Körfezi Dip Çamuru Temizleme projesi meclise geliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi şubat ayı meclis toplantısı bugün saat 15.00’te Kocaeli Kongre Merkezi'nde yapılacak. 93 gündem maddesinin görüşüleceği toplantıya Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın başkanlık etmesi bekleniyor. Mecliste görüşülecek olan gündem maddeleri arasında toplu taşıma hizmetinde ücretsiz ve indirimli yararlanan vatandaşlar için taşıma yapan esnafa gelir desteği verilmesi yer alıyor. Ancak meclis gündeminde olan komisyona gönderilmesi beklenen maddeler arasında çok önemli bir gündem daha var. Kocaeli’nin en büyük çevre yatırımı da mecliste görüşülecek.

 

MALİYET 1 MİLYAR LİRA

Büyükşehir Belediye meclisinde teklif maddeleri içinde yer alan ancak meclisin ikinci oturumunda gündeme gelmesi beklenen İzmit Körfezi Doğu Baseni Dip Çamuru Temizlik, Susuzlaştırma ve Berteraf Projesi Fizibilite Raporu ile belirlenen alanda dip temizliği için başkana protokol yapma yetkisi verilecek. Türkiye’nin en büyük çevre yatırımı olan ve yaklaşık 1 milyar lira bedel ile yapılacak olan çalışma ile İzmit Körfezi’nin dibindeki çamur temizlenecek.

 

İKİ BAKANLIKLA PROTOKOL

Outlet Center, Emex Otel, Galericileri Sitesi, Lastik-İş Sosyal tesislerinin arkasında kalan alanda Körfez’in dip çamurunun temizlenmesi, temizlenen çamurun pompa ile susuzlaştırma alanına taşınması, taşınan çamurun geoteksil tüplerle susuzlaştırılması, susuzlaştırılan çamurun taş ocaklarına taşınması için değerlendirme ve bertaraf işinin ortak proje yapılması sağlanacak. Proje Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile protokol yapılması için Büyükşehir Belediyesi Başkanına yetki verilecek.

 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.