Körfezi kirleten gemiye 3 milyon ceza

Körfezi kirleten gemiye 3 milyon ceza

İzmit Körfezi’nde yapılan denetim ve kontroller esnasında, kirli balast suyu ile denizi kirlettiği tespit edilen bir gemiye 3 milyon 228 bin 721 lira idari para cezası uygulandı.

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait ekipler tarafından, 7/24 olarak havadan, denizden ve karadan denetlenen İzmit Körfez’inde, kirliliğe geçit verilmiyor. Yapılan kontrollerde herhangi bir şekilde denizi kirlettiği tespit edilen gemi veya sanayi kuruluşlarına anında cezai işlem uygulanırken, oluşan kirliliğin yayılması engellenerek hemen bölgede temizleme çalışmaları yapılıyor. 

 

KİRLİ BALAST

İzmit Körfezi’nde bu kapsamda gerçekleştirilen denetimler esnasında, önceki akşam geminin dengesini sağlamak amacıyla kullanılan Balast suyunu kirli olarak bıraktığı tespit edilen Liberia  bandralı ‘Medi Egeo’ İsimli kuru yük gemisine anında müdahale edilerek 3 milyon 228 bin 721 TL  idari para cezası uygulandı. Ayrıca kirliliğin yayılımın engellemek amacıyla çevrede tedbirler alınarak temizlik çalışmalarına başlandı.

 

KİRLİ BALAST NEDİR?

Gemiden suya bırakıldığında, su üstünde veya bitişik sahil hattında petrol, petrol türevi veya yağ izlerinin görülmesine neden olan veya su üstünde ya da su altında renk değişikliği oluşturan veya askıda katı madde ve emülsiyon halinde maddelerin birikmesine yol açan balast suyudur.

 

Haber: Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.