Körfez Ticaret Odası’ndan ‘Meslek lisesi’ Projesi

Körfez Ticaret Odası’ndan ‘Meslek lisesi’ Projesi

Körfez Ticaret Odası sosyal sorunluluk çalışmaları kapsamında ilçe, il ve ülke sorunlarına duyarlı olmaya ve bu konularda çalışmalar yapmaya devam ediyor.

Meslek lisesi devlet meselesi anlayışıyla yola çıkan ve ara eleman, nitelikli eleman sorunlarını ön görerek, bu kapsamda ülkenin en büyük sorunlarından biri olan meslek liseleri ile ilgili bir proje yürüten Körfez Ticaret Odası, pilot okul seçilen Körfez Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi ve bölgenin seçkin firmaları ile çocuklara etkin staj imkânı sağlanan proje çalışmalarına başladı.

ÇALIŞMALARDA SON SÜRECE GİRİLDİ

Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk’ün en önemsediği ve örnek teşkil edecek bir proje olarak nitelendirdiği Meslek Lisesi Staj Projesi yapılan 3. toplantı da detaylar netleştirildi. Toplantıya katılım sağlayan Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk, Körfez Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Harun Künü, Müdür Yardımcıları Ali Osman Güler, Vahdet Yazar, Uğur Akçay ve Körfez Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Berat Nas Projeye dâhil olan firmaların belirlenmesi, öğrenci & ailelerini bilgilendirici seminerlerin nerede ve ne şekilde yapılacağı, işveren şirketlerden temsilciler ve okul idaresinin katılacağı oda bünyesinde yapılacak olan bilgilendirme toplantısı tarihi, aylık periyodik olarak işveren ve okul idaresinin öneri, talep ve şikâyetlerinin değerlendirileceği görüşmeler yapması, meslek lisesi algısının olumlu yönde toparlanabilmesi için yapılması gereken kamu spotu çalışmaları ve 9. sınıf öğrencileri için kariyer günlerinin yapılması ve meslek lisesi öğrencilerine, müsait şirketlere kariyer günleri kapsamında gezi düzenleyip profosyonel çalışma ortamlarını birebir gözlemleme imkânı sağlanması konuları ele alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.