Korfbolda tarihi başarı!

Korfbolda tarihi başarı!

Korfbol Milli Takımımız, Ukrayna’nın Lviv kentinde düzenlenen 2020 Avrupa Şampiyonası B Finalleri Ön Eleme Müsabakalarını birinci sırada bitirdi.

Kadrosundaki 5 sporcunun Kocaeli Üniversitesi öğrencisi olan Korfbol Milli Takımımız, Ukrayna’nın Lviv kentinde düzenlenen 2020 Avrupa Şampiyonası B Finalleri Ön Eleme Müsabakalarını birinci sırada bitirerek Polonya’da gerçekleştirilecek olan Avrupa Şampiyonası B Ligi müsabakalarına katılmaya hakkı kazandı.
Corendon Airliens ana sponsorluğunda müsabakalara katılan Millilerimiz, Ukrayna, Belarus, İsveç,  Yunanistan ve İsviçre’yi yenerek önemli bir başarıya imza attı. Sahaya çıktığı tüm maçları farklı skorlarla kazanan Korfbol Milli Takımımız, Belarus’u 31-5 yenerek Türk Korfbol tarihinin en farklı galibiyetine de imza attı.
İnanç Demirel MVP oldu
Polonya'da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası B kategorisi müsabakalarına katılma hakkını İsviçre ile beraber elde eden millilerde toplam 20 sayı atan İnanç Demirel turnuvanın MVP'si seçildi. Koray Çınar 'da 17 sayıyla oynayarak takımımıza katkı verdi. Türk Korfbol Takımı tarihi başarının ardından takım halinde asker selamı verdi.
AYAKTA ALKIŞLANDILAR
Türkiye grup maçlarında Ukrayna’yı 17-3, İsveç’i de 25-8 devirerek yarı finale kaldı. Yarı finalde Yunanistan’ı 18-6 mağlup eden Ay Yıldızlılarımız final maçında da İsviçre’yi 18-8’lik sonuçla geçerken şampiyon oldu ve ayakta alkışlandı. Millilerimizin ve şehrimizin başarılı Korfbol Antrenörü, Öğretim Üyesi Yüksel Abdikoğlu sporcularını kutlarken “Her birinin tek tek alınlarından öpüyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.