KORDSA’da grev başladı

KORDSA’da grev başladı

 Türk-İş'e bağlı Teksif Sendikası ile Tekstil İşverenleri Sendikası arasında 1 Nisan'dan buyana devam eden toplu sözleşme pazarlığı anlaşmazlıkla...

 

Türk-İş'e bağlı Teksif Sendikası ile Tekstil İşverenleri Sendikası arasında 1 Nisan'dan buyana devam eden toplu sözleşme pazarlığı anlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından Kordsa'da çalışan 580 işçi greve çıktı.


BİZ ANLAYIŞ GÖSTERMİŞTİK
Kordsa Fabrikası önünde konuşan Teksif-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Karataş yüzlerce fabrika işçisinin önünde şunları kaydetti; “30 işyeri ve işletmede 12 bin üyemizi kapsayan 1 Nisan 2013 tarihinden itibaren geçerli olacak 23 dönem grup toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, uyuşmazlık ve arabulucu safhalarından geçti ancak bir sonuç alınamadı. Bu aşamada muhatabımız olan Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası'nın tutumu yüzünden grev kararı almak ve uygulamaya geçmekten başka çare kalmadı. Tekstil ve konfeksiyon sektörü kriz dönemlerini sizlerin anlayışlı ve fedakarca tutumu ile başarı ile atlatıldı. Sektörün krizde olduğu 2000'li yılların başlarında anlayış göstererek ikramiyelerde yaptığımız fedakarlık, söz verilmesine rağmen bugün arttırmak bir yana eski haline bile getirilmek istenmemektedir” dedi. 


GREV YAPAMAZ İMAJINI YIKTIK
Özellikle ikramiye, fazla mesai ve sosyal haklardaki makul iyileştirme taleplerinin kabul edilmediğini sözlerine ekleyen Teksif-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Karataş, “Sendikamız bu sözleşmedeki teklifini, Türkiye ekonomisinin gerçeklerini, işverenlerimizin ve işyerlerimizin durumunu, üyelerimizin içinde bulunduğu ekonomik şartları ve beklentilerini dikkate alarak hazırlamıştı. Amacımız, birlikte üretmek ve adil bir şekilde paylaşmaktır. Gelinen bu aşamada normal prosedür gereği ve üyelerimizden alacağımız destekle üretimden gelen gücü kullanmaktan başka bir çare bulamadık. Grev bizler ve sizler için bir amaç değil, araçtır” şeklinde konuştu. Kocaeli Türk-İş Marmara Temsilcisi Adnan Uyar da yaptığı konuşmada, “Teksif çalışanları için onlar korkak, grev yapamaz imajını yıktığınız için sendika adına sizlere teşekkür ediyorum” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.