Kopal Nakliyat-İş’te genel sekreterliğe seçildi

Kopal Nakliyat-İş’te genel sekreterliğe seçildi

Nakliyat-İş Sendikası’nın 12’nci olağan genel kurulunda genel başkanlığa yine Ali Rıza Küçükosmanoğlu seçilirken Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal genel sekreterliğe seçildi

DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası’nın 12’nci olağan genel kurulunda Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal genel sekreterliğe seçildi. Genel kurulda seçime Ali Rıza Küçükosmanoğlu başkanlığındaki tek listeyle gidildi. Bir önceki dönem Örgütlenme Daire Başkanlığı yapan Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal bu dönem genel sekreterlik görevini üstlendi. Ali Özçelik, Mehmet Ünver, Selahattin Ece, Selçuk Şen, Hakan Aslan, Ramazan Yaman ve Sabri Gümüş de genel merkez yönetiminde yer alırken yönetimin kendi arasındaki görev dağılımı önümüzdeki günlerde gerçekleşecek.

 

ULUSLARARASI KATILIM

                  

Genel kurula DSF adına Başkanlık Kurulu Üyesi Mahmoud Abualwafa, Filistin’den Filistin Ulusal İşçi Sendikaları Federasyonu’ndan Sousan Abdel Salam, İspanya’dan TUİ Transport’dan Luis Miguel Busto Mauleon, Patricia Adan Hidalgo, Güney Kıbrıs’dan PEO adına Georgia Vasiliou, Rusya’dan Rusya Sendikalar Federasyonu(ndan Evgeni Kulikov, Pulkovo Havalimanı Çalışanları Sendikası adına Oleg Gitsarev, Yunanistan’dan PAME adına Nikoletta Matzafou katıldılar.  

           

DİRENİŞÇİ İŞÇİLER

 

Nakliyat-İş’in TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarındaki örgütlenmesinde direnişte olan Muğla, Şanlıurfa/Polçak, Eskişehir Reysaş direnişçileri, gasp edilen kıdem tazminatları için 30 aydır mücadele eden Real Market direnişçileri, 11 yıl aradan sonra mücadeleye başlayan ve 13 aydır direnen Uzel Makine İşçileri, aylardır direnen Uyum/Makro işçileri de genel kurulun konukları arasındaydı. Başta İstanbul olmak üzere Ankara, Konya, Adapazarı, Bursa, Kocaeli, Gebze, Erzurum, Edirne ve Kırklareli’nden gelen delege ve üyelerle, direnişçi işçilerle yüzlerce işçinin katılımı ile mücadele dolu coşkulu bir genel kurul gerçekleştirildi. Genel kurula ayrıca kardeş örgütlerin yöneticileri ve DİSK’in geçmiş dönemlerde yönetimde görev yapmış yöneticileri de katıldı.

 

TOPYEKÜN MÜCADELE

                               

Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu genel kurulun açılışında yaptığı konuşmada dünya gündemine, ülkemizdeki siyasi gelişmelere ve işçi sınıfına yönelik saldırılara değindi. Küçükosmanoğlu bu saldırılara karşı sendika olarak mücadele ettiklerini ve direndiklerini, bunu topyekûn bir mücadeleye dönüştürmek gerektiğini kaydedip bu nedenle hem ülkemiz hem dünyadaki sendikaların ortak bir direniş sergilemesinin önemli olduğunu vurguladı.

 

MÜCADELEYE DEVAM

 

Sendika olarak parababalarının işçi düşmanlığına ve sarı sendikacılığa karşı verdikleri dişe diş mücadeleleri anlatan Küçükosmanoğlu, bu mücadelede tek başına kalsalar dahi doğru bildikleri yoldan dönmeyeceklerini bir kez daha ifade etti. Küçükosmanoğlu konuşmasını genel kurula katılan bütün işçileri, direnişçileri selamlayarak bu mücadelede birlikte olmaktan gurur duyduğunu ve birlikte mücadeleye devam edeceklerini belirterek bitirdi.

 

KAZANIMLAR DEVAM EDECEK

 

Genel kurula yurt dışından ve yurt içinden konukların konuşmaları ile devam edildi. Değişik illerden gelen Tüvtürk direnişçilerde söz alarak birer konuşma yaptılar. Direnişçi işçiler yaptıkları konuşmalar da sendikalarına sahip çıkarak işyerlerine toplu iş sözleşmeli dönünceye kadar direnişe devam edeceklerini belirttiler. Nakliyat-İş’in işkolunda olmamasına karşın sahip çıktığı Real, Uzel ve Uyum/Makro işçileri de birer konuşma yaparak üyesi oldukları ve aidat ödedikleri sarı sendikaların kendilerine sahip çıkmadığını, Nakliyat-İş’in sahip çıktığını ve birlikte çok şey kazandıklarını ve bu kazanımların devam edeceğini belirttiler. Ardından kongreye gönderilen mesajlar okundu. Seçimin yapılması ile birlikte kongre sona erdi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.