Konutların yüzde 80’i tamam

Konutların yüzde 80’i tamam

Sepetçi ve Sekbanlı bölgesinde TOKİ tarafından yapımı devam eden 1282 konuttan Sepetçi bölgesindeki 747 konutun çalışmaları yüzde 80 oranında bitti. Sekbanlı’da ise çalışmalar beklenen hızla ilerlemiyor.

TOKİ tarafından hayata geçirilen yılda 100 bin sosyal konut projesi kapsamında geçtiğimiz yıl inşaat çalışmaları başlayan Sepetçi’deki 747 konutun kaba inşaatı tamamlandı. Alt yapı, çevre düzenlemesi ve iç donanımları kalan konutlar ihale süreci içinde teslim edilecek. Sekbanlı’da yapılan 535 konutun ise hala bazı bloklarının kaba inşaatı tamamlanmadı. Sekbanlı’daki konutların da ihale tarihi içinde teslim edilip edilmeyeceği net değil.

 

BİNALARIN DIŞI TAMAM

Hak sahipleri kurası 10 Mart 2020’de çekilen, kuradan çıkan hak sahiplerinin uzun süredir beklediği Sepetçi ve Sekbanlı konutlarında sona yaklaşıldı. Sepetçi’de yapılan 747 konutun bloklarının tamamının kaba inşaatı tamamlandı. Pencere ve kapılarının takıldığı binaların dış cephelerinin giydirilmesi de yapıldı. İnşaat alanında alt yapı çalışmaları devam ediyor. Alt yapının da yüzde 80’ini tamamlayan MS Mega Yapı ve Pro Yapı ortaklığı, üst yapı çalışmalarına oyun alanlarını yerleştirmekle başladı.

 

ERKEN TARİHTE TESLİM

Konutların dış kapılarının girişlerinden, mutfak dolaplarına kadar birçok iç donanım malzemesi de dairelere yerleştirildi. Firma ihale içinde olan çalışmaların yüzde 80’nini tamamlama aşamasına geldiklerini kaydetti. Sepetçi’deki 747 konutu yapan firma, ihale teslim tarihinin 2023 yılı mart ayının sonu olduğunu ancak hava muhalefeti ve herhangi mücbir sebep olmaması halinde erken tarihte de konutları TOKİ’ye teslim edebileceklerini belirtti.

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.