Konut üretiyordu. Villa üretecek. Değer katlanacak!

Konut üretiyordu. Villa üretecek. Değer katlanacak!

Darıca Belediye Meclisi CHP üyesi ve İmar Komisyonu Üyesi Aydın Işık basın açıklaması öncesi açıklamaya katılan tek gazete Gebze Yeni Haber Gazetesi kurumsalında basına soru üzerine önce teknik bilgilendirmede bulundu.

“Mavi çizgili nokta bulunduğumuz yer. Şu kısım adamların konut imarında olan yeri. Fotoğraftaki beyaz bölge; taralı olan kısım, ticari alan. 2138/5; emniyet müdürlüğü binası.

2138/1; otopark alanı olarak terk edilen yer olarak gözüküyor tapuda. Emniyetin yan tarafında; otopark olan kısmı terk yapıyorlar. Ticari ile konut alanının birleştiği noktada 7 metrelik bir yol terki yapıyorlar ki köşede de bir trafo alanı var. O terki de yapıp, parselleyip, ön tarafları ticari alan, arka tarafları da konut alanı olarak satış yapmak istiyorlar. Bu arsanın günümüzdeki imar durumu; ön taraf gene ticari. Arka taraf konut. Arsa üzerinde nitelik alanlarıyla ilgili bir değişiklik yok. Aynı emsal şartlarında devam ediyorlar ancak buradaki sıkıntımız şu. Sadece tek parselli iki yerin birini 5, diğerini 11 parsel şeklinde satmak istiyor. Yönetmeliğe ters bir tarafı yok, satışını kolaylaştırmak için parsellere bölüyor. Mekansal planlar yapı yönetmeliğine göre çekme mesafesi, parsel genişliklerini uygun tutarak bunu yapabilir. Park alanı olarak belediyeye terk ettiği yerler buralar. Şuradaki parsellerde şu alanları da takasa giriyorlar. Belediyeye burayı veriyorlar. Ona istinaden, orada takasa girerken, daha önce bunun planlarında şu arada yollar geçiyordu. Yolları kapatıp yolların karşılığında bunların takasına gidiyorlar.

 

SORU ÜZERİNE

Asıl sıkıntı her iki yerin metrekare birim fiyatında. Bulunduğumuz yerdeki parselin lokasyonu ile buradaki parselin büyüklüğü, buradakinin konumuyla bu parselin konumu farklı. Ana caddeye cephe değil. İkinci sokakta. Mahalle arasında bir noktada kalıyor. Belediyenin bu takasta edineceği yer, elden çıkarttığı yerden daha büyük olmakla birlikte lokasyondan kaybediyor.

 

SORU ÜZERİNE

Sistem olarak şunu söyleyebilir. Bulunduğumuz yerdeki parselleri villa imalatı için satarken diğer tarafta, konut imalatı için satıyor. Villa inşaatı parselin üzerine otomatikman değer katıyor.  

 

SORU ÜZERİNE

Bu konu 2006 yılında, 1/5000’lik planları Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanan bir konu. 2006’daki plan tadilatına dava açıp iptal ettirme şansımız yok. Ancak biz burada 1/1000’lik plan ve şu an yaptıkları üzerinden mücadelemizi veriyoruz” dedi.

 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.