‘Konunun takipçisi olacağız’

‘Konunun takipçisi olacağız’

 CHP Kocaeli İl Sağlık Komisyonu Alikahya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile ilgili yetkililerden aylardır net bir cevap alamadıklarını belirttiler....

 

CHP Kocaeli İl Sağlık Komisyonu Alikahya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile ilgili yetkililerden aylardır net bir cevap alamadıklarını belirttiler. Yetkililerin yaptığı basın açıklamalarını yeterli bulduklarını ifade eden komisyon üyeleri, CHP İl Sağlık Komisyonu olarak konunun takipçisi olduklarını açıkladılar. 

 

ÖZEL HASTANELERE Mİ YARADI?

Komisyon tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında Kocaeli’nde birilerine rant sağlamaya çalışıldığını iddia edildi. Yapılan açıklamada, “Akikahya Kadın-Doğum ve Çocuk Hastanesinin kurulmadan önce, Kocaeli Devlet Hastanesi ve Seka Devlet hastanesinde 7000 olan doğum sayısı,  bir sonraki yıl 3000’e düşmüştür. Nüfus artışı her geçen gün artan kentimizde doğum sayısının azaldığını düşünmek, elbette mümkün değildir.  Öyle ise aradaki 4000 doğum, hangi siyasinin gayri resmi ortağı olduğu, özel hastaneye yaramıştır? Ulaşım sorununa rağmen açılan hastane, şimdi bu sorun çözülmemiş olmadığı halde fizik, üroloji, nöroloji gibi yaşlı hasta popülasyonu yoğun olan polikliniklere hizmet vermeye zorlanmaktadır” denildi. 

 

SAĞLIK ÇALIŞANLARI ZOR DURUMA DÜŞÜRÜLÜYOR

Açıklamanın devamında, “Çok değerli yan dal hekimleri bulunan hastanede örneğin; anne karnındaki bebeğin kalbinin ekosunu çeken, yoğun bakımda sorunlu doğan bebeklere hizmet eden nitelikli doktorları özel hastanelere kaçırtmaya çalışılmaktadır. Yine edindiğimiz bilgilere göre, hastanenin kendi kadrosu başka hastanelere tayin edilmiş olup, kadro açığı ortaya çıkmıştır. Eleman sıkıntısı, Seka Devlet Hastanesi tarafından giderilmeye çalışılıp, Seka’daki sağlık çalışanları zor duruma düşürülmektedir. Dikkatimizi çeken başka bir konu ise birçok ilde mantar gibi biten, iktidara yakınlığıyla bilinen bir hastane grubunun kentimizdeki bir alışveriş merkezinin yanında Residance hastane konsepti inşaatı başlatmış olmasıdır. Bu yeni özel hastane açılana kadar Alikahya’nın içinin boşaltılıp peşkeş çekileceğini düşünmekteyiz” diye belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.