Kontak kapatma eyleminde rest!

Kontak kapatma eyleminde rest!

Gebze Nakliyeciler Garajı’nda kamyoncu esnafının kontak kapatma eylemi sonuç alınamazsa, 11 Şubat’tan sonra da sürecek. Sorun, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan tarafından Meclis gündemine getirilecek.

Yakıtta ardı arkası gelmeyen zamlardan ötürü 11 Şubat Cuma gününe kadar kontak kapatma kararı alan kamyoncuların sorunu Meclis gündemine taşınıyor. CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Tahsin Tarhan, Gebze Nakliyeciler Garajı’nda kamyoncu esnafını dinledi. Türkiye Kamyoncular ve Tırcılar Derneği’nin öncülüğündeki kontak kapatma eylemine CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Tahsin Tarhan, Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, Gelecek Partisi Gebze İlçe Başkanı Alican Karakaya, Nakliyat-İş Sendikası Genel Sekreteri ve Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal katılarak destek verdi. Gebze Nakliyeciler Garajı’ndaki esnaf kıraathanesinde gerçekleşen toplantıya çok sayıda nakliyeci katılarak sorunlarını aktardı.

 

TÜM TÜRKİYE DUYMALI

Nakliyat-İş Sendikası Genel Sekreteri ve Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal toplantının açılışında yaptığı konuşmada kısa süre içinde olağanüstü çaba içinde olunduğunu belirtip, “Bunu daha da büyüterek, kamuoyu gündemine sokarak etkili hale getirmeliyiz. Zamların geri alınmasını istiyoruz. Neredeyse arkadaşlarımız mazot fiyatına evine, memleketine gidiyor hale geldiler. Yasal, demokratik şekilde sesimizi duyuracağız. Tüm siyasi partilere çağrı yaptık. Herkesin bu sesi duyması ve bu zamların geri alınması lazım. Nefes alamaz hale gelmiş durumdayız. Bu mücadeleyi tüm Türkiye’ye duyurmalı. Ancak o şekilde sonuç alınır” dedi.

 

SEKTÖR HAREKET EDEMİYOR

Türkiye Kamyoncular ve Tırcılar Derneği Genel Başkanı Bülent Arslan geçtiğimiz hafta genel yönetim kurulu ve 40 şubeyle ortaklaşa aldıkları kontak kapatma eylemini hayata geçirdiklerini belirtip, “Sorunlarımız yıllardan beri geliyor. Diğer tüm sorunlara alıştık, alışmak zorundayız. 3 bin liralık takografı satıp 4 bin liraya yenisini aldık. Akaryakıt zamlarının durmaması, her gün yükselmesinden ötürü sektör hareket edemez hale geldi” dedi.

Pandemi dâhil olmak üzere hiçbir koşulda esnafın kontak kapatmadığını hatırlatan Arslan, “Bu sıkıntılı süreçte devletimizden, hükümetimizden, siyasi partilerden desteklerini bekliyoruz. Devlet bütçesinden, torba yasa ile gündeme getirilip en azından bizler için kolaylık sağlanabilir” diye konuştu.

 

EYLEM UZAYABİLİR

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı – TPAO’nun da nakliyeciye uyguladığı indirimi kaldırdığını, sektörün her şeyi sineye çektiğini ama akaryakıt zammını sineye çekecek takatlerinin kalmadığını belirten Arslan akaryakıt zammını gören tamirci, lastikçinin de zam yaptığını kaydetti. Arslan sorunlarına çözüm getirilmemesi halinde kontak kapatma eylemini 11 Şubat’ın ilerisine taşıyacaklarını da sözlerine ekledi.

 

BIÇAK KEMİKTE, DEĞİŞİM ŞART

CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, sektörün sorunlarını çok iyi bildiğini belirtip, “Sürdürülemeyen, öngörülemeyen bir ekonomi var Türkiye’de. Türkiye denizde savruluyor. Sorunları duyurmak için buradayız” dedi. Bıçağın kemiğe dayandığını, vatandaşın sesine ve sorununa kulak verilmesi gerektiğini kaydeden Yıldızlı, “Bir an önce değişim şart. Sesinizi duymuyorlar. Vatandaşın çektiği sorun umurlarında değil. Bunlar yönetemiyorlar. Elverin, hep birlikte sandığı getirsinler. Millet İttifakı ile sorunlar giderilecek” dedi. Soru üzerine Millet İttifakı iktidarında mazottaki vergilerin indirileceğini belirten Yıldızlı, “Kimin hangi görüşten olduğunun önemi yok. Önemli olan halkın gündemini dile getirmek. Biz kent gündemine, vekilim Meclis gündemine sorunlarınızı taşıyacak” diye konuştu.

 

MAZOTTAN VERGİ KALDIRILMALI

CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Tahsin Tarhan sorunları bildiklerini belirtip çözüm gerektirdiğini söyledi. Türkiye’deki mazot fiyatlarının Avrupa ile karşılaştırdığını kaydedip tezatlıkları sıralayan Tarhan, “Nakliyeye bu kadar vergi yükü yüklersen, enflasyon da yükselir. Mazottan vergiyi kaldırın diye yıllardır haykırıyoruz. Bir türlü kabul etmiyorlar. Ama yatlardan, teknelerden vergi almıyorlar” dedi.

 

SES ÇIKARTMAZSANIZ YİNE ZAM GELİR

Emeğinin karşılığını isteyip hakkını talep eden nakliyecilerin çekinmeden sesini yükseltmesi gerektiğini belirten Tarhan, “Sesinizi çıkartmazsanız yine zam gelir. CHP olarak arkanızdayız, yanındayız” diye konuştu. Mazottan vergi alınmaması ve nakliyeciye kesilen ağır cezaların geri alınması için kanun teklifleri verdiklerini hatırlatan Tarhan, “Birlik beraberlik içinde hareket etmeniz gerekiyor. Mazotta vergi yükü kalkacak, diyeceksiniz. Vergi yükü kalkarsa yeter” diye konuştu.

Haber Merkezi

 

manset-2-152.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.