Kondulaşmaya biz izin  verdik sorunu biz çözeriz

Kondulaşmaya biz izin verdik sorunu biz çözeriz

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan hem vaat tekrarı hem bir itirafta bulundu: Gecekonduların oluşumuna biz izin verdik. Gecekondulaşma sorununu çözecek kişi biziz.”

Gebze Bölgesi’nin 1980’lere dayanan sorunu; çarpık sanayileşme ve göçle birlikte oluşan çarpık kentleşme ürünü gecekondulara 40 yıl önce göz yumuldu, şimdi “tü kaa”lar.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan hem vaat tekrarı hem bir itirafta bulundu: Gecekonduların oluşumuna biz izin verdik. Gecekondulaşma sorununu çözecek kişi biziz.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kartal Belediyesi Soğanlık Yenimahalle tapu dağıtım törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, "Burnumuzun dibinde, Gebze var. Onlarca yıldır çözülemiyor. Ben genel başkan, grup başkan vekili olmadan, milletvekiliyken oraya gittim, bölgede toplantı yaptık, yine defalarca söz verildi ama çözülmedi, çözemiyorlar. Kim çözecek? Biz çözeceğiz, çözmek için mücadele edeceğiz. Kartal'dan Gebze'ye selam gönderiyorum. Kartal, belediyeyi CHP'ye verdi, sorunu çözüldü. Gebze ve Kocaeli, sana sesleniyorum. Gebze'yi ve Kocaeli'yi alacağız, tapu sorununu tamamen çözeceğiz" dedi. (26 Ocak 2018 – Basından)

HALK YİNE YOL VERMEDİ

Olmadı…

CHP Gebze İlçe eski Başkanı ve Millet İttifakı Gebze Belediye Başkan Adayı Avukat Recep Dursun… Bölge sakinlerinin tapu probleminin çözümü için tabiri caizse, “ömrünü verdi…”

Olmadı. Yine olmadı. Gebze seçmeni 2019’da da Gebze Belediyesi yönetimini aslan sosyal demokratlara teslim etmedi. İyi de sorunun sebebi kimdi. İşte bu sorunun yanıtı üstelik itiraf edercesine, CHP Parti Meclis Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’dan geldi.

SEBEBİ BİZİZ ÇÖZÜMÜ DE BİZİZ

Dizimiz “Hava ‘kurşun’ gibi ağır”a konuk olan Tarhan’a Ankara’da; Çankaya, Barbaros İran Caddesi üzerindeki kafeterya Luppa’da konuk olduk: “Gecekonduların oluşumuna iktidarda olduğumuz yerel yönetimlerde biz sosyal demokratlar izin verdik. Gecekondulaşma sorununu yani çarpık kentleşmeyi, imarsız kentleşme sorununu çözecek kişi biziz.

ÇÜNKÜ DEVLET KONUT

SORUNUNU ÇÖZMEDİ

O dönem… halk yoksulluktan dolayı aşı, işi, ekmeği için göç edip geldiğinde Devlet konut sorununu çözmediği için SHP (CHP)’nin yerel iktidarda olduğu kentlede belediyeler izin verdi. Dört tuğla, üstünü kiremitle kapatıp insanlar boyasını, sıvasını yapmadan o yapının altına girerek oralara sığındılar.”

 REFERANSI CHP’Lİ BELEDİYELER

Günümüze geldiğimizde; rant elde etmeyi düşünmedikleri sürece yerel yönetimlerin bu işi çözebileceğini öne süren Tarhan, “Kartal başta olmak üzere sosyal demokratların yerel iktidarda olduğu pek çok yerde de çözülmüştür” dedi. Tarhan ayrıca şunları kaydetti:

MARMARA MANZARALI

ÇOK DEĞERLİ ALANLAR

Gecekondu olan kırsal bölgelere baktığınız zaman E-5 ile otoban arasına sıkışmış, Marmara Denizi manzaralı, yaşam sürecek konut alanı olarak en değerli yerler. Sırayla geldiğinizde Başıbüyük’ten, Gülsuyu’ndan, Pendik Aydos’tan Beylikbağı’nın üstü Hürriyet, Yavuz Selim… o bölgelere geldiğiniz zaman tamamen Marmara Denizi manzaralı, o zamanlar E-5’e iki dakikada ulaşabileceğiniz çok değerli alanlar.

BELEDİYELERE HİÇBİR YÜKÜ YOK

Bugünkü iktidarlar da özellikle kendi bölgemizde yoksul insanların yerleştiği bölgelerden rant elde etmeye çalışıyorlar. Önünü açmıyorlar. Aslında yerel yönetimlere bütçe anlamında hiçbir yük getirmiyor.

Sadece o oluşan rantı bölgedeki yaşayan halka vermesi yeterli. Ancak o ranttan belediyenin kendisi gelir elde etmeye çalışıyor. Yani oradaki toplumun paylaşmasını istemiyor.

GAZİLER’DE İNÖNÜ’DE VATANDAŞ SOYULUYOR

O anlamda biz sadece gündeme gelen bölgelerin sorunlarıyla boğuşuyoruz. Kirazpınar, Hürriyet… ama her alanda problem var imarla ilgili. Beylikbağı’nda da var, Ulus’ta da var. Mimar Sinan’da, Adem Yavuz’da da var. Gaziler’de, İnönü’de vatandaşlar soyuluyor. İki kat hisse çıkarmış belediye, vatandaşa satmaya çalışıyorlar.

Bir bütün olarak Gebze’nin imar sorununu yerel yönetimler çözmedi. Onun için problemler, günümüze kadar devam ediyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.