Kömürcüler OSB’nin eli kulağında

Kömürcüler OSB’nin eli kulağında

İktidar partisinin Dilovası kongresinde ilçenin yakıcı sorunlarından çevreye Milletvekili Şeker ve Başkan Büyükakın değindi. Şeker, “Yeri yanlıştı” derken Büyükakın, “Eli kulağında” diye konuştu

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Dilovası İlçe Teşkilatı’nın kongresinde Dilovası halkının merak ettiği konulardan biri çevre sorunlarının kongrede ne kadar yer edineceği idi. AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın konuşmalarında Kömürcüler OSB üzerinden çevreye atıfta bulundu.

PROBLEM ÇÖZÜLMELİ

AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kömürcüler OSB’nin kurulduğu yerin son derece yanlış olduğunu kaydetti. Yer izninin kendileri döneminde verilmemesine karşın problemin çözülmesi gerektiğine değinen Şeker, “Bunu Dilovası Belediyesi’nin tek başına yapması mümkün değil. Hükümet’in de devreye girmesiyle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu konuyla birebir ilgileniyor” dedi.

YENİ BİR TOPLANTI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da yerel seçim öncesinden bu yana Dilovası’nın en ciddi meselesinin Kömürcüler OSB olduğunu kaydedip, “Süreç başladı. Eli kulağında. İlgili bakanlıklar ile önümüzdeki günlerde bir toplantı daha gerçekleşecek. OSB yöneticileri de tahliyeyi kabul ettiler” dedi. Büyükakın bölgede 1500 konut yapılacağını hatırlattı.

HER ŞEKİLDE GİDECEKLER

Büyükakın konuşmasının hemen ardından arkadaşımızın sorularına verdiği kısa yanıtta ise Kömürcüler OSB’nin nereye taşınacağına dair bilgisi olmadığını, tahliyesine dair tarih veremeyeceğini belirtti. Büyükakın, “Her şekilde gidecekler” diye konuştu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.