Komisyonda onay mecliste ret

Komisyonda onay mecliste ret

Gebze Belediye Meclisi’nin ağustos ayı toplantısında imar komisyonunun oy birliğiyle aldığı kararlara CHP, komisyonda temsil edilmesine karşın itiraz etti. İki maddeden biri revize edildi, diğeri ertelendi

Gebze Belediye Meclisi’nde ağustos ayı olağan toplantısı ilk oturumu Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz başkanlığında gerçekleşti. İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Özhan Aşkın Öztürk ve Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Başkanı Engin Kılıç’ın da takip ettiği meclis 19 gündem maddesiyle toplandı. Gündem maddelerinden 12’si ilgili komisyonlara havale edildi. İkinci oturum 07 Ağustos Çarşamba günü saat 16.00’da gerçekleşecek.

KAPOĞLU KATILMADI

Meclis toplantısında imara dair iki konu, imar komisyonunda oy birliği ile onaylanmasına karşın bir tanesi CHP Grubu’nun itirazları sonrası revize edilerek oy birliğiyle onaylandı. Bir diğeri ise, ertelendi. Toplantıya CHP’nin İmar Komisyonu’ndaki meclis üyesi Cavit Kapoğlu mazeretli olarak katılmadı.

AYNI YERE İKİ TAPU!

Osman Yılmaz Mahallesi’nde 1991 yılındaki bir uygulamada, aynı yere iki tapunun verilmesinden oluşan mağduriyet vatandaş talebi doğrultusunda düzeltildi. İlk gündem maddesi oy birliğiyle onaylandı.

PLAN BÜTÜNLÜĞÜNE AYKIRI

İkinci gündem maddesinde İnönü Mahallesi’ndeki bir plan tadilatı oluşturdu. Komisyondan oy birliğiyle alınan karara CHP Grubu, itiraz etti. İtiraz gerekçesini CHP Grubu adına söz alan meclis üyesi Halil İbrahim Başçiftçi özetle, “İmar plan değişikliği ile önerilen imar adası formu, yapılaşma şartları, çekme mesafeleri, kat yüksekliği ve kat rejiminin değişimi, bölgede çok önceden beri öngörülen planlama ve ilke bütünlüğüne aykırıdır” diye izah etti.

İMAR HATTI KORUNACAK

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ilgili karara, “İmar hattı korunarak” ibaresi eklenmesini önerince CHP Grubu bu ibarenin eklenmesi şartıyla, kabul etti. İkinci gündem maddesi de oy birliğiyle onaylandı.

PLAN NOTLARI ERTELENDİ

Üçüncü gündem maddesinde, Gebze Otoyol Kuzeyi 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarına itirazlara dair alınan karar da oy birliğiyle onaylandı. Dördüncü gündem maddesinde plan notlarının 6.2.10 ve 6.2.13’ncü maddelerinde değişiklik yapılması görüşüldü. İmar komisyonunda kararın oy birliğiyle alınmasına karşın CHP Grubu karara itiraz edip kaygılarını ifade etti. CHP Grubu adına Gökhan Yamen söz aldı. Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Yamen’in sözünü ettiği detayların kendisinde de şüpheye yol açtığını belirtti. Bu gündem maddesi, bir sonraki meclis toplantısına ertelendi.

Gündemin beş, altı ve yedinci maddelerinde Adem Yavuz’da iki, İstasyon’da bir olmak üzere imara dair üç karar, komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle onaylandı. Gebzespor Kulübü’ne nakdi yardıma dair gündem maddesi dahil olmak üzere diğer 12 gündem maddesi, ilgili komisyonlara havale edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.