KOHAYDER tepki gösterdi

KOHAYDER tepki gösterdi

Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği tarafından yapılan açıklamada, “Sayın cumhurbaşkanımızın yaptığı talihsiz açıklamayı üzüntü ile karşılıyoruz” denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da "Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan, sokak hayvanlarıyla ilgili yaptığı açıklamada “Maalesef medyada sık sık çocuklara saldıran başıboş köpeklerin yol açtığı facialarla ilgili üzüntü verici haberlere rastlıyoruz. Öncelikle sahipsiz hayvanların yerinin, sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız. Şimdi ben buradan birinci derecede büyükşehirlerimiz olmak üzere tüm belediye başkanlarına sesleniyorum. Sahipsiz hayvanlar için lütfen ön alın, sıcak ve güvenli barınaklar kurarak gıda artıklarından hayvan maması üretimini teşvik ederek pek çok gönül kazanabilirsiniz, gönül kazanabiliriz. Böylece hem vatandaşlarımızın sahipsiz hayvanların yol açacağı tehditlerden kurtulmasını sağlamış, hem de kendisi de bir can olan hayvanlara karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz" dedi.

 

“ENDİŞE İLE TAKİP ETMEKTEYİZ”

Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği (KOHAYDER) tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması sonrası yapılan yazılı açıklamada, “Sayın cumhurbaşkanımızın yaptığı talihsiz açıklamayı üzüntü ile karşılıyoruz. Ülkemizde bu kadar sorun, kriz, geçim sıkıntısı varken son bir aydır hayvanlar üzerinden yapılan politika ve onlar için alınan kararları endişe ile takip etmekteyiz. Ülkemizdeki sokak hayvanı sorununun çözümü o hayvanları tutsak etmek, ölüm kamplarına göndermek değildir. Yapılan bu çağrı hayvanlar için ölüm çağrısıdır. Barınaklar çözüm yeri değil ölüm yeridir. Sokağın canlarının yeri yanı başımızdır. Çözüm bu canları bir yerlere kapatmak değil, üretimi durdurmaktır. Yaşanılan barınak gerçekleri ortadayken bu tartışılacak bir konu bile değildir. Bu doğrultuda alınan tüm kararların karşısında olacağımızı bildiririz” ifadelerine yer verildi.

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum