Kod adı Gebze olan yerli telefon tanıtıldı

Kod adı Gebze olan yerli telefon tanıtıldı

 Türkiye’nin önemli telekomünikasyon şirketlerinden Turkcell, yerli akıllı cep telefonu konusunda bir süredir beklenen açıklamayı dün yaptı. BTK...

 

Türkiye’nin önemli telekomünikasyon şirketlerinden Turkcell, yerli akıllı cep telefonu konusunda bir süredir beklenen açıklamayı dün yaptı. BTK Başkanı Tayfun Acarer’in de katıldığı basın toplantısında kod adı Gebze olan yerli akıllı cep telefonu tanıtıldı. İlk olarak sahne alan Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv, sunumunda akıllı telefonların 2011 yılında masaüstü bilgisayarlar karşısındaki galibiyetine değindikten sonra Turkcell T serisi telefonların toplam 1 milyon adet satış yaptığını paylaştı. Turkcell’in tahminine göre bu satış 500 milyon TL’nin yurtiçinde kalmasını sağlamış. Yerli telefona geçildiğinde Turkcell mühendislerinden Anıl Gül sahneye çıktı ve kod adı Gebze adı verilen Turkcell T40ı tanıttı.

Turkcell T40 Android 4.1 temelli ve teknik özellikleri şöyle;

  • Qualcomm 8225 1.2 GHZ çift çekirdekli işlemci
  • 1 GB RAM, 4 GB Dahili Hafıza
  • 4.0 WVGA (480×800) LCD IPS Ekran
  • NFC, 136 gr ağırlık, 10.5 mm incelik.
  • ~240 saat bekleme, 480 dakika konuşma süresi
  • (HDR Çekim Modu, Sıfır deklanşör gecikmesi, Yüz tanıma)

Qualcomm ortaklığıyla Turkcell mühendisleri tarafından tasarlanan ve kod adı Gebze olan akıllı telefon tasarım özelliklerinde Türk motiflerine yer veren belki de dünyanın bu konuda en renkli akıllı telefonlarından biri. Arka kapakta farklı görsel ve dokunsal tasarımların yanısıra müzik seslerinde de yine bize özel seslere yer verilmiş.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.