KOÇ,“Şekerpınar’da TOKİ Amerika gibi”

KOÇ,“Şekerpınar’da TOKİ Amerika gibi”

  CHP Çayırova Belediye Başkan Aday Adayı ve Kurucu Belediye Başkanı Timur Koç, Şekerpınar TOKİ konutlarının sorunlarını çözmek amacıyla...

 

 

CHP Çayırova Belediye Başkan Aday Adayı ve Kurucu Belediye Başkanı Timur Koç, Şekerpınar TOKİ konutlarının sorunlarını çözmek amacıyla kurulan derneği yöneticilerini ziyaret ederek, onların sıkıntılarını diledi. Parti olarak göreve geldiklerinde bu sorunları çözeceklerini ifade eden Koç, TOKİ’nin atadığı yönetimin vatandaşlar tarafından istememesine rağmen 5 yıldır yöneteceğim diye ısrar etmesini “TOKİ ve atadığı yönetim adeta Amerika gibi” diye nitelendirdi.

GEÇİCİ DEDİLER, KALICI OLDU

Öz, “ Konutları teslim aldığımızda TOKİ tarafından geçici bir yönetim atandı. Nasıl geçici ise, 5 yıldır gitmek bilmiyorlar. Müteahhitten ortak kullanım alanlarını mal sahipleri olarak biz değil, TOKİ’nin görevlendirdiği Boğaziçi A.Ş almıştır. Bizce eksik almıştır. Çocuklarımızın oynaması gereken parklarda hayvanlar cirit atmaktadır Ticaret merkezinde dükkânlar birere birer kapanıyor. Asansörlerde kullanılan malzemelerden dolayı sürekli sorun yaşıyoruz. Asansörler için 4 yılda, 400.000 TL ödemek zorunda bırakıldık” dedi.

ZORLA GÜZELLİK OLMAZ

Koç, Belediyelerin asli görevi vatandaşlarının sağlıklı ve huzurlu bir ortamda yaşamalarını sağlamak olduğunu, bunun için projeler ve hizmetler üretmekle yükümlü bulunduğunu, hiçbir bahanenin arkasına sığınmanın doğru olmadığını vurguladı. Koç, “Bu bölge bankacılık üssü. Ticaret merkezi olma yolunda. Ancak, toplu konutlara rağmen burada kimse oturmak istemiyor.  Cazib bulmuyorlar. Vatandaş dişinden tırnağından biriktirip ev sahibi olmuşlar ama 5 yıldır rahat yüzü görmemişler. TOKİ atadığı yönetimi ile adeta Amerika gibi davranıyor.  Zorla kendine bağlı tutuyor. Adeta işgal altında. Vatandaşlar kendi yönetimlerini oluşturması engelleniyor. Siz kendinizi yönetemezsiniz ben sizi yöneteyim deniyor” şeklinde konuştu.

CAZİBE MERKEZİ SÖZÜ

Konutları gezdiğini, çevresinden gerçektende utandığını dile getiren Koç, “belediye istese burasını cennet yapar. TOKİ belediyenin hizmetini engelleyemez. Çevreyi düzenlemek, parkları yapmak, ağaçları korumak zor bir iş değil” şeklinde konuştu. İster kendisi olsun ister başka arkadaşı olsun Parti olarak göreve gelmeleri halinde ilk işlerinden biri TOKİ bölgesini, yeni bir çevre düzeni, parkları, dinlenme alanları, tenis kortları,  yürüyüş yolları, ağaçlandırma gibi adımlarla cazibe merkezi haline getirmek olacağını vurgulayan Koç, “Bunu bir söz olarak kayıtlarınıza yazın” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.