Kocaeli'ye 928 milyon liralık teşvik

Kocaeli'ye 928 milyon liralık teşvik

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temmuz ayı yatırım teşvik belgelerini açıkladı. Bakanlığın açıkladığı belgeye göre Kocaeli'den 33 firma teşvik almaya hak kazandı.

Kocaeli’de iş yapan ya da yapacak olan firmalar bu belgeler sayesinde yüz milyonlarca liralık teşvik almaya hak kazandı. Kocaeli’de faaliyet gösterip, yatırım teşvik belgesi almaya hak kazanan firmalardan biri de Norse Tersanecilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi oldu. Başiskele’de faaliyet gösteren Norse Tersanecilik, ilçede 419 milyon liralık yeni bir tesis yatırımı yapmaya hazırlanıyor. Norse Tersanecilik, yapacağı yatırım ile birlikte Başiskele'de yeni bir tesis inşa edecek.

198 MİLYON TL

Firma, yapılacak yeni yatırımla yılda 1 adet 18 metre boyunda ve 73 metre genişliğinde balık işleme fabrika gemisi inşa edecek. Firma, söz konusu proje için 198 Milyon 307 bin liralık net yatırım yapacak. Bunun yanı sıra şirket 12 milyon 242 bin dolar (221 milyon TL) değerinde ithal makine ve teçhizat satın alacak. Böylece fabrikanın yatırım tutarı 419 milyon lirayı bulacak.

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.