Kocaeli'ye 8,5 milyarlık yatırım hayata geçti

Kocaeli'ye 8,5 milyarlık yatırım hayata geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu kurumları, büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile özel sektörün toplamda 8,5 milyar lirayı geçen 245 kalem eserinin Türkiye'ye ve Kocaeli'ye hayırlı olmasını diledi.

Erdoğan, İzmit Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen "TOKİ Konutları, KYK Yurtları, Büyükşehir Belediyesi Yatırımları ve Fabrikaları ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni"nde yaptığı konuşmada, bugün Kocaeli'ye eser ve hizmet siyasetlerinin ürünü bir açılış listesiyle geldiklerini söyledi. Eğitimde yapımı tamamlanan 659 dersliğin, 4 uygulama sınıfının, 9 atölyenin, 2 spor salonunun, 2 konferans salonunun, Gebze Teknik Üniversitesinin enstitü binaları ve su merkezinin resmi açılışını yaptıklarını kaydeden Erdoğan, Kartepe'de 1328 yataklı yükseköğrenim yurdunun, İzmit'te 968 yataklı ek yurt binasının, Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezinin ve Derince Gençlik Merkezinin açılışını buradan gerçekleştirdiklerini aktardı. Sağlıkta çeşitli ilçelerdeki 9 sağlık merkezini resmen hizmete açtıklarını, ulaştırmada otoyol bağlantı yolları ve köprülerinin açılışını yaptıklarını anlatan Erdoğan, TOKİ'nin Köseler'de altyapısı ve çevre düzenlemesiyle bitirdiği 492 konut ile Derince Millet Bahçesi'nin açılışını gerçekleştirdiklerini bildirdi. Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca tamamlanan trafolar ile İçişleri, Aile ve Sosyal Hizmetler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Kültür ve Turizm bakanlıklarına ait kurumların hizmet binalarının resmi açılışlarını da yaptıklarını dile getirdi.

3 MİLYAR 261 MİLYON LİRALIK BİR YATIRIM

Kocaeli'deki belediyelerin açılışlarına değinen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Büyükşehir Belediyemiz altyapıdan otobüse, toplu konuttan çevre düzenlemelerine, spor salonlarından hizmet binalarına kadar tam 77 kalem eseri 3 milyar 261 milyon liralık bir yatırımla tamamladı. Başiskele Belediyemiz 64 milyon lirayı aşan bir yatırımla millet bahçesinden kütüphaneye ve altyapı işlerine kadar tam 17 kalem eseri sizlerin hizmetine sunacak hale getirdi. Gölcük Belediyemiz altyapıdan üstyapıya 16 kalem projeyi 28 milyon liralık bir yatırımla bitirdi. Ayrıca Çayırova Belediyemizin 2 kalem, Darıca Belediyemizin 5 kalem, Derince Belediyemizin 3 kalem, Dilovası Belediyemizin bir kalem, Kartepe Belediyemizin 7 kalem, Körfez Belediyemizin 5 kalem yatırımı da bugünkü açılış programında yer alıyor. Özel sektörümüzün 3 milyar 746 milyar lirayı bulan bir yatırımla hayata geçirdiği 54 ayrı tesis var. Kamu kurumlarımızın, büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin, özel sektörümüzün toplamda 8,5 milyar lirayı geçen 245 kalem eserinin ülkemize ve Kocaeli'mize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

TÖREN ALANINI DOLDURDU

Törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, bazı milletvekilleri ve siyasi partilerin il başkanları katıldı.

Ellerinde Türk bayrağı ve AK Parti bayrağı olan çok sayıda vatandaş tören alanını doldurdu. Katılımcıların sıcaktan etkilenmemesi için tören boyunca fıskiyeleriyle su püskürtüldü.

Alandaki UMKE ekipleri sıcaktan etkilenenlere acil müdahalede bulundu. Programa katılan vatandaşlara su dağıtıldı.

Haber: AA

 

manset-2-351.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.