Kocaeli’ye 110 milyonluk yatırım daha

Kocaeli’ye 110 milyonluk yatırım daha

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ülke genelindeki Haziran ayı yatırım ve teşvik belgelerini açıkladı. Listede Kocaeli’den onlarca firma yer aldı.

Kocaeli’de iş yapan ya da yapacak olan firmalar bu belgeler sayesinde yüz milyonlarca liralık teşvik almaya hak kazandı. Kocaeli’de faaliyet gösterip, yatırım teşvik belgesi almaya hak kazanan firmalardan biri de Dilovası’nda faaliyet gösteren Stemcor Dış Ticaret Anonim Şirketi oldu. Stemcor, fabrikasında 21 milyon 110 bin liralık yeni bir yatırım yapmaya hazırlanıyor. Stemcor, yapacağı yatırım ile birlikte Kocaeli’de yeni bir girişimde bulunacak. Firma, yapılacak yeni yatırımla birlikte yılda 240 adet askeri jeneratör üretecek.

 

110 MİLYON TL

Stemcor, söz konusu proje için 88 Milyon 433 bin liralık net yatırım yapacak. Bunun yanı sıra şirket 1 milyon 149 bin dolar (20 milyon 608 bin lira) değerinde ithal makine ve teçhizat satın alacak. Böylece fabrikanın yatırım tutarı 110 Milyon lirayı bulacak. Öte yandan şirket, yapacağı yatırımla beraber 20 adet yeni istihdam sağlayacak. Şirket tüm bunlarla beraber Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından “Faiz Desteği, Gümrük Vergisi Muafiyeti, KDV İstisnası, Sigorta Primi İşveren Hissesi 6 Yıl, Vergi İndirimi yüzde 70, YKO yüzde 30” talep etti ve kabul gördü.

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.