Kocaelispor’a lisans şoku!
Kocaelispor geçen yıl almayı başardığı Ulusal Lisansı bu yıl alamadı. TFF 30 gün ek süre verdi
TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında değerlendirmelerde bulunarak, yapılan incelemeler sonucunda en üst 3 lig olan Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig ve TFF 2. Lig'deki kulüplerin yapmış olduğu başvuruları Sportif, Futbol Sosyal Sorumluluk, Altyapı, Personel-İdari, Hukuki ve Mali Kriterlere göre inceledi.
KRİTERLERİ YERİNE GETİRENLER ALDI
Kulüp Lisans Kurulu 21 Mayıs 2023 tarihinde yapmış olduğu ilk değerlendirmelerinde; Spor Toto Süper Lig'den; Adana Demirspor A.Ş., Arabam.com Konyaspor, Beşiktaş A.Ş., Corendon Alanyaspor, Demir Grup Sivasspor, Fenerbahçe A.Ş., Galatasaray A.Ş., İstanbulspor A.Ş., Medipol Başakşehir FK, Kasımpaşa A.Ş. ve Trabzonspor A.Ş. ile Spor Toto 1. Lig'den Göztepe A.Ş. ve Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nden ALG Spor, Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget G.S.K., Beşiktaş JK Vodafone Kadın Futbol Takımı, Fenerbahçe A.Ş., Galatasaray Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı ve Trabzonspor A.Ş. Kadın Futbol kulüplerine UEFA Lisansı vermişti.
YENİ TAKIMLAR EKLENDİ
Kurul ayrıca; Spor Toto 1. Lig'den Ankara Keçiörengücü, Bodrumspor A.Ş., Çaykur Rizespor A.Ş., Manisa Futbol Kulübü ve Yılport Samsunspor ile TFF 2. Lig'den Anagold 24Erzincanspor ve Weecoins Kırklarelispor kulüplerinin Ulusal Lisans almasını uygun bulmuştu. Kurul, Ulusal Kulüp Lisansı ikinci aşama kararlarını vermek için bugün toplandı. Buna göre; Spor Toto 1. Lig'den Çorum FK, TFF 2. Lig'den Altınordu, Ankara Demirspor, Bucaspor 1928, Fethiyespor ve 1461 Trabzon FK kulüplerine, verilen süre içerisinde eksikliklerini tamamladıkları görülerek, Ulusal Lisans verildi.
25’TEN 31'E YÜKSELDİ
Aynı toplantıda Kurul, kalan kulüpler arasından eksikliklerini tamamlayamayan kulüplere ise eksikliklerin giderilmesi için Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatı'nın 26/1. maddesinde düzenlenen kriter ihlallerine uygulanacak yaptırımların belirlendiği Talimatın Ek.XIV tablosu ilgili maddeleri uyarınca, para cezası ve ikinci bir 30 günlük ek süre verdi. Böylelikle, 2023-2024 sezonu için Lisans alan kulüp sayısı 25'den 31'e yükselmiş oldu.
KOCAELİSPOR'A PARA CEZASI
Kocaelispor Ulusal Lisans alamadığı için hem para cezası hem de 30 günlük ek süre aldı. Kulüpten alınan bilgilere göre 1000 maddelik gereklilikler arasında sadece 1 madde yerine getirilemediği için lisans alamayan Kocaelispor'un 1 aya kadar bu maddedeki eksikleri tamamlayıp lisansı alacağı belirtildi. Kocaelispor'a lisans verilmemesinin sebebi stadyum ve tesislerdeki eksikliklerden kaynaklandığı ve herhangi bir borç olmadığı ayrıca belirtildi. 22 Temmuz'da eksiklerin tamamlanmasıyla Kocaelispor lisansını alacak.
HABER MERKEZİ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.