Kocaelispor maçlarını Derince’de oynayacak

Kocaelispor maçlarını Derince’de oynayacak

Kocaeli Stadı’nın hibrit çim çalışmaları bitene kadar Kocaelispor’un maçlarını oynayacağı alternatif stat Derince Stadı oldu. Kocaelispor’un en az 2 iç saha maçını Derince’de oynayacak.

Kocaelispor’un maçlarını oynadığı Kocaeli Stadı’nın zemin çalışmaları tüm hızı ile devam ederken, yeşil siyahlıların hibrit zemin bitene kadar maçları oynayacağı alternatif stadın neresi olacağı konusunda belirsizlik hakimdi. Ağırlıklı olarak Yalova Atatürk Stadı düşünüldü. Hem zemin hem de tribün kapasitesi anlamında ideal bir stat olan Atatürk Stadı’na valilik engeli çıktı. Yalova Valiliği emniyet anlamında sorun yaşayacaklarını öne sürdü ve stadın da depremde hasar aldığını üzerine ekleyerek maç oynanmasına izin vermedi.

 

GÖLCÜK’TE ZEMİN SIKINTISI

Alternatif statlardan birisi de Gölcük’tü. Gölcükspor’un maçlarını yaptığı Gölcük Şirinköy Stadı’nın zemini ile ilgili küçük pürüzler vardı. Yapılan ilaçlama ile zeminde biriken ayrık otlar ve zaman zaman Arap takımlarının burada maç yapması zemin ile ilgili arızalara yol açtı. Böylece Gölcük Şirinköy Stadı’nda da vazgeçildi.

 

EN AZ 2 YA DA 3 MAÇ

Elde kalan tek stat ise Derince Stadı’ydı. 3. Lig 1. Grup’taki temsilcilerimizden Belediye Derincespor’un maçlarını oynadığı 2 bin kapasiteli statta maç yapılmasına karar verildi. Zemini yenilenen stat bu anlamda oldukça ideal. Ancak gerek güzergah, gerekse de saha içinde dikkat çeken bazı eksiklikler kafa karıştırıyor. Özellikle çim zemininin yanındaki halının yıpranması oldukça kötü bir görüntü oluşturuyor. Bu ve benzer küçük sorunların da lige kadar ortadan kalkacağı düşünülüyor. Kocaelispor’un Derince’de en az 2 maç yapması bekleniyor. Hava durumuna göre sürenin uzama ihtimali de bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.