Kocaeli’nin ulaşım ağı baştan sona yeniden planlanacak

Kocaeli’nin ulaşım ağı baştan sona yeniden planlanacak

Kocaeli sürdürülebilir ulaşım ana planı ve lojistik ana planı yeniden güncellenecek. Planda 2040 yılına kadarki tüm öngörüler yer alacak.

 

2009 yılında başlanan ve Kocaeli Ulaşım Ana Planı 2014 yılında tamamlanmıştı. Tamamlanan planın ardından, tramvay hattı, Kuzey Marmara Otoyolu ve farklı pek çok projenin hayata geçmesi, Darıca- Gebze metrosu gibi yapımı devam eden ve planlanan yeni ulaşım projeleri sebebiyle yeni bir ulaşım planı hazırlanmasına gerek duyuldu. “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Alanı Kentiçi ve Yakın Çevresi Ulaşım Ana Planı ve Lojistik Ana Planı” güncellenmesi için çalışmalar başladı. Buna göre, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sınırlarını kapsayacak şekilde, 1/50000 ölçekli çevre düzeni planı (ÇDP), 1/25000 ve 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planları çerçevesinde ortaya konulan kentsel gelişmenin gerektireceği ulaşım altyapısı ve işletme sistemleri belirle­nerek tamamlanmış olan 2040 Kocaeli Sürdürülebilir Ulaşım Ana Planı’nın (KUAP) ve Lojistik Ana Planının 2021 Verilerine göre Revize Edilerek yeniden hazırlanacak.

 

ÇALIŞMAYI 360 GÜNDE TAMAMLAYACAK

Mevcut (2021) ve 2040 hedef yılı ulaşım model dosyalarının güncellenecek. Model dosyalarının daha yüksek oranda gerçeği yansıtabilmeleri için mevcut model dosyası için yol ağı, toplu taşıma ağı, durak, hat, işletme, bilet politikası, sinyal noktaları, faz planları, otopark alanları (açık-kapalı-katlı vb.), nüfus, istihdam gibi demografik verilerin, 2040 hedef yılı projeksiyon verilerinin ise imar planlarına uygun şekilde güncellenecek. Lojistik hareketlere yönelik mevcut (2021) verileri ile lojistik modelin güncellemesi yapılarak 2040 hedef yılına yönelik talep tahminleri ile birlikte Lojistik Ana Planı kararlarının yeniden değerlendirilerek hazırlanacak. Kocaeli Büyükşehir belediyesi, ulaşım planın hazırlanması için ihale düzenleyecek. 29 Eylül tarihinde düzenlenecek olan ihaleyi kazanan firma, çalışmayı 360 günde tamamlayacak.

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.