Kocaeli'nin suyu için önemli çalışma

Kocaeli'nin suyu için önemli çalışma

Valilikten yapılan açıklamada, Kocaeli'nin, su kaynaklarının çoğalması amacıyla çeşitli projeler hayata geçirildiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle açılışı gerçekleştirilen ve su tutulmaya başlanan İhsaniye Barajı'nın, bu noktada önemli bir su kaynağı olduğuna işaret edilen açıklamada, "DSİ tarafından yapımına devam edilen proje kapsamında, Karamürsel İçmesuyu Arıtma Tesisi ile Kocaeli Karamürsel Su İletim Tüneli işleri hızlı şekilde devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Projenin diğer bileşenlerinden olan Karamürsel içme suyu isale hattı işinin ihalesinin ise 25 Ocak tarihinde gerçekleştirildiği vurgulanan açıklamada, şunları kaydedildi:

"Vali Seddar Yavuz'un da sık sık ziyaretlerini gerçekleştirdiği ve çalışmaları yerinde incelediği Kocaeli Karamürsel İçmesuyu Projesi, İhsaniye Barajından sağlanacak su ile Gölcük ve Karamürsel ilçelerimiz ile bu iki ilçe arasındaki sahil şeridinde yer alan yerleşimlerin uzun vadede içme ve kullanma suyu teminini sağlayacaktır. Proje kapsamında yapımı tamamlanmış olan baraj inşaatının yanı sıra, 100 bin metreküp/gün kapasiteli konvansiyonel arıtma tesisi, 2 bin 768 metre uzunluğunda 2600 mm çaplı tünel ve 15,6 kilometre uzunluğunda içme suyu isale hattı yapılacaktır. Projenin ilk etabında İhsaniye Barajı'ndan alınacak su ile yılda 15,26 hm3 içme suyu faydası sağlanacak olup, diğer su kaynağı olan Avcıdere Barajı'nın da yapılmasıyla fayda yılda 25,44 hm3 olacaktır."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.