“Kocaeli’nin Şırnak’ı Yukarı Hereke”

“Kocaeli’nin Şırnak’ı Yukarı Hereke”

 İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı toplantılarının üçüncü birleşimi Valilik 100.Yıl Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Gündeme maddelerine...

 

İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı toplantılarının üçüncü birleşimi Valilik 100.Yıl Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Gündeme maddelerine geçilmeden önce söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Hacı Kocabey, daha önce gündeme getirdiği ücretli öğretmenlerle ilgili sıkıntıları tekrar dile getirdi. Körfez, Çayırova ve Dilovası’na dilekçe verdiğini belirten Kocabey, ilçelerde ki ücretli öğretmenlerin oranlarını verdi. Kocabey, “Dilovası’nda her bir okul başına 17 tane ücretli öğretmen düşüyor” dedi. CHP’li Mehmet Kaçar, “Var olan mevcut yatırımların hızlandırılması için gayret ediyoruz. Yukarı Hereke Kocaeli’nin Şırnak’ı olarak biliniyor. Öğretmenler internet üzerinden tayin istiyor” ifadelerine yer verdi.

''Hereke, Şırnak gibi''

İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı toplantılarının üçüncü birleşimi Valilik 100.Yıl Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıyı İl Genel Meclisi Başkanı Fahim Kılıç yönetti. Gündeme maddelerine geçilmeden önce söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Hacı Kocabey, daha önce gündeme getirdiği ücretli öğretmenlerle ilgili sıkıntıları tekrar dile getirdi. Körfez, Çayırova ve Dilovası’na dilekçe verdiğini belirten Kocabey, ilçelerde ki ücretli öğretmenlerin oranlarını verdi. Kocabey, “Dilovası’nda her bir okul başına 17 tane ücretli öğretmen düşüyor” dedi.  Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Ekim toplantısında Yatırım-Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen il dâhilindeki yatırımların incelendiğine dair raporlarla ilgili bilgi sunumu yapıldı. Bu kapsamda söz alan AKP Gurup Başkan Vekili Celal Özkaraaslan, “Komisyon olarak inşaatları devam eden okulları gezerken eksikleri tespit edip ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz” dedi. Karaaslan’ın ardından söz alan CHP’li Mehmet Kaçar, “Var olan mevcut yatırımların hızlandırılması için gayret ediyoruz. Yukarı Hereke Kocaeli’nin Şırnak’ı olarak biliniyor. Öğretmenler internet üzerinden tayin istiyor” ifadelerine yer verdi.

KILIÇ, UĞURLU’YU KUTLADI

 

Kaçar, “Kentin öğretmen ihtiyacı bakanlığa bildirilir. Eğer oraya öğretmen verilmiyorsa kusura bakmayın il içi tayinlerde İl Milli Eğitim Müdürü ve Vali de sorumludur. Yukarı Hereke’de 20 bin insan var ama lise yok. Hereke belde değil. Belediye olmasına rağmen kaldırılıp mahalle yapıldı. 200 dönümlük bir hazine arazisi mevcut. Orada ihmal edilmiş, sadece oy kullanırken vatandaş olduğu hatırlanan bir kentten bahsediyoruz” dedi. Konuyla ilgili rapor oy çokluğu ile kabul edildi. Kılıç, CHP Karamürsel Belediye Başkan adaylığı kesinleşen Mustafa Asım Uğurlu’ya hayırlı olsun dileğinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.