Kocaeli'nin fay haritası

Kocaeli'nin fay haritası

Kahmaranmaraş'ta meydana gelen ve asrın felaketi olarak anılan7.7 ve 7.6 şidetindeki iki depremin ardından deprem riski bulunan Kocaeli'de de vatandaşlar fay hatlarının durumunu merak etti.

Türkiye, 6 Şubat Pazartesi günü asrın felaketini yaşadı. 7.7 ve 7.6 şiddetinde 9 saat arayla iki depremin yaşandığı Kahramanmaraş'ta, depremin şiddeti 10 ilde yıkıcı sonuçlara yol açarken 18 bin 991 vatandaşımız ise enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Can kaybı, etkilediği alan, şiddeti ve yıkılan binalara bakıldığında 17 Ağustos depreminden daha yıkıcı sonuçlara yol açan, Cumhuriyet tarihinin en yıkıcı depremi olan Kahramanmaraş depreminin ardından Kocaelili vatandaşlar, deprem bölgesinde bulunan ilimizdeki fay hatlarını merak etmeye ve araştırmaya başladı.

HARİTA AÇIKLANDI

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Kocaeli İl Temsilciliği'nin 2021 yılında yayınladığı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki fay hattı haritasına göre, Kocaeli fay hatlarının oldukça yoğun olduğu bir bölgede bulunuyor. 2021 yılında yenilenerek duyurulan ve bazı fayların yerlerinin hassas olarak bilinmemesi nedeniyle tüm fayların 100 metre kalınlığında şeritler olarak gösterildiği fay hattı haritasında özellikle Gölcük'te farklı boylarda çok sayıda fay olduğu görülüyor.

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.