Kocaeli’nin emek tarihini  tarih yazılan yerde incelediler

Kocaeli’nin emek tarihini tarih yazılan yerde incelediler

Kocaeli’nin emek tarihine yönelik çalışma da sürdüren Kocaeli Dayanışma Akademisi üyesi akademisyenler, Eğitim-Sen Kocaeli ile birlikte o tarihte izi olan Çayırova’da yeni bir tarih yazılan Baldur Grevi ve Migros Depo Direnişi’ne konuk oldu

sohbet-009.jpg

 

Kocaeli Üniversitesi’nden ihraç edilen akademisyenlerin yer aldığı Kocaeli Dayanışma Akademisi ile Eğitim-Sen Kocaeli Şube’den oluşan heyet Çayırova’da önce 32’nci gününde Baldur Grevi’ne, 21’nci gününde Migros Depo direnişçilerine destek ziyaretinde bulundu.

YENİ BİR TARİHİN

YAZILDIĞI YERLER

kizlar-013.jpg

Kocaeli’nin emek tarihine yönelik çalışma da sürdüren Kocaeli Dayanışma Akademisi üyesi akademisyenler 15-16 Haziran 1970 Büyük İşçi Direnişi ve Yürüyüşü dahil olmak üzere ülkemiz emek tarihinde izleri olan Gebze Bölgesi’ndeki Çayırova’da yeni bir tarih yazan Baldur grevcileri Migros Depo direnişçilerini dinledi.

BEŞ KİŞİLİK HEYETLE

 

ates-004.jpg

Ziyaret heyetinde Kocaeli Dayanışma Akademisi’nden Doçent Aynur Özuğurlu, Doçent Hakan Koçak ve Doçent Mehmet Ruhi Demiray ile Eğitim-Sen Kocaeli Şube Sekreteri Ömer Furkan Özdemir ve Kadın Sekreteri Elif Sinem Arıkan yer aldı. Heyet ziyaretinde grevdeki ve direnişteki işçilerin yanı sıra DGD-SEN Genel Başkanı Murat Bostancı ve BMİS Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın ile görüştü.

EN GÜZEL HEDİYE: KİTAP

kalabalik-014.jpg

Kocaeli Dayanışma Akademisi’nden Doçent Hakan Koçak ziyaretlerde yaptığı konuşmada toplum için bilim şiarıyla hareket eden akademik bir inisiyatif yapı olduklarını söyledi. Akademinin emek kenti Kocaeli’de Kocaeli Sendikalar Birliği’ni de kapsayacak şekilde Kocaeli’nin emek tarihine dair çalışması olduğunu belirtti. Akademi üyeleri işçilere emek tarihi ve işçi sınıfı, sınıf mücadelesi tarihinden Baldur ve Migros Depo’nun grev ve direnişteki işçilerin mücadelesine de ışık tutacaklarına inandığı kitaplardan hediye etti.

DİĞER İŞÇİLERE DE ÖRNEK OLUYOR

yumruk.jpg

Eğitim-Sen Kocaeli Şube Sekreteri Ömer Furkan Özdemir de gerek Baldur gerekse Migros Depo işçilerinin patronlara ve taşeronlara karşı verdiği mücadelenin yer aldıkları işkollarında diğer işçilere de örnek olduğunu söyledi.

DEVAMI DA GELECEK

Özdemir, Eğitim-Sen olarak her iki eylemi yakından takip ettiklerini belirtip, “Hem sosyal medya hem de bulunduğumuz alanlarda da sesinizin duyurulması için elimizden geleni yapıyoruz. Ziyaretlerimizin devamı da gelecek” dedi. Özdemir ziyaretlerinin bir diğer amacının mücadelenin daha ileri boyutlara taşınmasında işçilerin önerilerini dinlemek olduğunu söyledi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.