Kocaeli’nin 41 fotoğrafı il il gezecek

Kocaeli’nin 41 fotoğrafı il il gezecek

Kocaeli Kent Konseyi bir ilke imza atarak, Kocaeli’nin tarihi, kültürel ve turistik mekânlarından fotoğrafların yer aldığı çeşit çeşit kartpostalları, bayram tebriği olarak, Türkiye geneline postaladı.

Kocaeli’nin havadan çekilmiş fotoğraflarının yer aldığı kartpostallar, Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi, 81 İl Valiliği, 81 İl Belediye Başkanlığı ve Kent Konseyi Başkanlıklarına gönderildi. Başkan Ali Korkmaz ve Genel Sekreter Sedat Köse’nin göreve gelmesiyle başlayan nostaljik bayram tebrikleri bu kez Kocaeli’nin dışına çıktı. Kent Politikaları ve Araştırmaları Merkezi öncülüğünde, Kocaeli Kent Konseyi’nin de aralarında bulunduğu kentimizdeki önemli dinamiklerinin ortak çalışması ve katkılarıyla neticelenen Kocaeli Turizm Master Planı Lansmanında görücüye çıkan ve Kocaeli Turizmi’nin geniş kitlelere tanıtılması amacıyla oluşturulan Gözlerinize İnanacaksınız sloganından yola çıkılarak hazırlanan karpostlarda ayrıca bayram manisine de yer verildi.

 

“KOCAELİ, MAVİSİ VE YEŞİLİ İLE BİR CAZİBE MERKEZİ”

Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Sedat Köse, Yöresel Değerler ve Kültür Çalışma Grubu Başkanı Melek Çeliköz ile gerçekleştirilen toplantıda çalışmayla ilgili bilgi veren Başkan Korkmaz, Kocaeli’nin artık sadece sanayisi ile anılan bir kent olmadığını, mavisi ve yeşili ile ciddi anlamda bir cazibe merkezi haline gelmeye başladığını söyledi. Son dönemde yapılan çalışmaların netice verdiğine dikkat çeken Başkan Korkmaz, gerek tarihi gerekse kültürel değerleri ile Türkiye’nin önemli kentlerinden biri olan Kocaeli’nin Türkiye’nin Avrupa’dan Anadolu’ya açılan kapısı olduğu belirtti. Kentin menfaatlerinin her şeyin üzerinde olduğunu vurgulayan Başkan Korkmaz, kentlilik bilincinin oluşmasına katkı sağlamanın en önemli sorumlulukları olduğunu kaydetti.

 

KARPOSTALLARDA 12 İLÇE’DEN KARELER VAR

12 İlçeden fotoğrafların seçildiği karpostallarda Kandıra’daki Akça Koca Bey Anıtı’ndan Karamürsel’deki, Karamürsel Bey Anıtı’na, Darıca Eskihisar Kalesi’nden, Gölcük Yalıevlerine, İzmit Saat Kulersi’nden Gebze Çoban Mustafa Paşa Külliyesi’ne, Hereke Kalesi’nden Kartepe Nüzhetiye Şelalesi’ne, Ormanya’dan Kefken ve Kerpe’ye, Seka Film Platosu’ndan, Bilişim Vadisine, Sekapark’tan Pembe Kayalara kadar bir çok özel mekanın havadan çekilmiş fotoğrafları yer aldı.

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.