Kocaeli’ne “EDS" kuruluyor

Kocaeli’ne “EDS" kuruluyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentte en fazla kazanın yaşandığı, trafik kurallarının ihlal edildiği noktaları belirleyerek Elektronik Denetim Sistemi (EDS) kurmak için ihale düzenledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent trafiğinin daha sürdürülebilir olması için Elektronik Denetim Sistemi'ne (EDS) geçiyor. Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden oluşan İl EDS Komisyonu, EDS’ye ihtiyaç olan ve en hızlı yapılması gereken noktaları belirledi. Bu çalışma için geçmiş yıllarda yaşanan kazaların verileri haritalandırılarak kırmızı noktalar tespit edildi. Trafikte kural ihlallerini önlemek amacı ile kurulacak sistemler için 5 Temmuz günü ihale düzenledi. 37 milyon 555 bin 362 TL yaklaşık maliyetin berelendiği ihaleyi, 32 Milyon 442 bin 145 lira teklif veren Türk Telekomünikasyon Anonim Şirketi kazandı. Çalışmalar 150 günde tamamlanacak.

 

KURULACAK SİSTEMLER

İhaleye çıkılan EDS’nin ilk etabında 3 tür ihlal tespiti sistemi uygulanacak. Kırmızı Işık İhlal Tespit Sistemi, Park İhlal Tespit Sistemi, Ortalama Hız Tespit Sistemi kurulacak. Sistemlerin hepsi farklı noktalarda olacak. İzmit ve Gebze’de ikişer, Başiskele, Kartepe, Karamürsel, Darıca ve Çayırova’da birer noktada kırmızı ışık ihlal sistemi kurulacak. Park İhlal Sistemi ise İzmit ve Gebze’de ikişer noktada kurulacak. Körfez Kirazlıyalı, İzmit Ömer Türkçakal Bulvarı, Symbol AVM önü, Şirintepe bölgesinde, Başiskele’de ise Hayat Kimya Fabrikasının ön tarafından hız koridoru oluşturulacak. Sistem tamamlandıktan sonra İl Emniyet Müdürlüğüne teslim edilecek ve Trafik Yönetim Merkezi içinde kurulacak İl EDS Merkezinden takip edilecek. İlk etap tamamlandıktan sonra EDS Kocaeli genelinde yaygınlaştırılarak trafik tüm noktalarda denetim altına alınacak.

 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.