Kocaeli'ne 2 milyar 519 milyonluk yatırım

Kocaeli'ne 2 milyar 519 milyonluk yatırım

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 2021 yılında Kocaeli’ye gelen 5 milyar 217 milyonluk ödeneğin 2 milyar 519 milyonunun harcandığını açıkladı.

İl Koordinasyon Kurulu 2021 yılı üçüncü dönem toplantısı dün valilikte gerçekleştirildi. Vali Seddar Yavuz Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, 12 ilçenin kaymakamı, ilçe belediye başkanları, bakanlıkların il müdürleri katıldı. Toplantıda Kocaeli genelinde ilk 9 ayda yapılan yatırımların bedelinin 2 milyar 519 milyon olduğunu açıklayarak, yılın son çeyreğinde hizmete açılabilecek yatırımların hızlandırılmasını istedi. İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Vali Seddar Yavuz, “Yatırımları ve işbirliklerini değerlendirmek amacı ile bir araya geldik. İlimizde 2021 yılında kamu kurum ve kuruluşları ve belediyelerle birlikte 502 proje uygulanmaktadır.

 

PROJE TUTARI 16 MİLYAR 935 MİLYON

Eylül ayı sonu itibariyle 94 proje tamamlandı, devam eden proje sayısı 305, ihale aşamasında olan 46, henüz başlanmayan proje sayısı 55, tasfiye edilen iş sayısı ise 2’dir. 2021 yılı proje tutarı toplamı 16 milyar 935 milyon liradır. 2021 yılı ödeme tutarı ise 5 milyar 217 milyon lira olup, bu dönekten harcanan miktar 2 milyar 519 milyon liradır. Yapılan ödeneğe göre nakdi gerçekleşme yüzde 48’dir. Özellikle son çeyreğe girdiğimiz bu dönemde yatırımlarımızın hızlandırılması, tahsis edilen özellikli ödeneklerin harcanması ve hizmete açılabilecek tüm yatırımlara hız verilmesi sizlerden en büyük beklentimizdir. Kamu yatırımlarının etkin ve verimli bir şekilde kullanılması koordinasyon gerektiren konuların görüşülmesi için bir araya geldiğimiz toplantımız hayırlı olsun” dedi.

 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.