Kocaeli’ne 15 milyar 180 milyon TL

Kocaeli’ne 15 milyar 180 milyon TL

2020 Yılı 2. Dönem 3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Seddar Yavuz’un Başkanlığında Gerçekleştirildi. Vali Yavuz, Kocaeli’de 2020 yılı yatırımlarının proje tutarının toplam 15 milyar 180 milyon TL olduğunu söyledi.

Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirilen 2020 Yılı 2. Dönem 3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda; kurum ve kuruluşlar tarafından İlimizde halen yapımı devam eden yatırım ve projeler hakkında bilgilendirmeler yapılarak, koordinasyon gerektiren konular üzerinde değerlendirmeler yapıldı.
Valilik Akçakoca Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya; Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra, Vali Yardımcısı Suat Yıldız, İlçe Kaymakamları, ilçe belediyeleri başkanları ile ilgili kurum temsilcileri katıldı.     

2020 YILINDA  PROJE TUTARI 15 MİLYAR 180 MİLYON TL

Vali Seddar Yavuz toplantıda yaptığı konuşmalarında; “İlimizde yürütülmekte olan 2020 yatırımlarının ilk 6 aylık dönem itibariyle genel değerlendirmesini yapmak ve koordinasyonunu gerektirecek hususları görüşmek üzere düzenlenen ilimiz koordinasyon kurulu toplantısına hoş geldiniz. Yatırımcı kurum ve kuruluşlarımız tarafından il yatırım takip sistemine (İLYAS) girilen verilere göre ilimizde 2020 yılında kamu kurum ve kuruluşları ile belediyeler tarafından toplam 440 proje uygulanmaktadır. Haziran sonu itibariyle biten proje sayısı 56, devam eden proje sayısı 290, ihale aşamasında bulunan proje sayısı 41, henüz başlanamayan proje sayısı ise 53’dür. 2020 yılı yatırımlarının proje tutarı toplam 15 milyar 180 milyon TL’dir. 2020 yılı ödenek toplamı ise 2 milyar 298 milyon TL olup, ilk 6 aylık dönem sonuna kadar bu ödenekten toplam harcanan 620 milyon TL’dir. Yılın ilk 6 ayında ödeneğine göre nakdi gerçekleşme oranı %27’dir. Toplam ödeneğin %52’si merkezi yönetim bütçe kapsamında bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına,  %48’i Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine aittir. İlimizdeki yatırımların değerlendirilebilmesi, sorunların ve çözüm önerilerinin kurum ve kuruluşlarla ele alınarak işbirliği ve koordinasyon sağlanabilmesi amacıyla yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında dile getirilen sorunların giderilmesi ve alınan kararların uygulanması konusunda ilgili kurum ve kuruluşlarca gerekli çalışmaların zamanında yapılması ve Valiliğimize bilgi verilmesi önem arz etmektedir.”

SUNUM GERÇEKLEŞTİRİLDİ
İSU Genel Müdürü Ali Sağlık,  DSİ 1. Bölge Müdürü Yüksel Tazegül,  Karayolları 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak, DLH Marmaray Bölge Müdürü Doç. Dr. Nurdan Memişoğlu Apaydın, TCDD 1. Bölge Müdürü Necmettin Acar, Vakıflar İstanbul 2. Bölge Müdür Vekili Musa Akdeniz, Sakarya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Halil Karademir, Tarım ve Orman 1. Bölge Müdür Yardımcısı Erdal Ceylan, Ulaştırma ve Altyapı 1. Bölge Müdürlüğü, TEİAŞ 4. Bölge Müdürlüğü ve TEİAŞ 5. Bölge Müdürlüğü yetkilileri  birer sunum gerçekleştirdiler. Sunumların ardından koordinasyonu gerektiren hususlar görüşülerek, izleme ve koordinasyon çalışmalarının değerlendirilmesi gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.