Kocaeli’nde iki referans hastane

Kocaeli’nde iki referans hastane

Kocaeli’nde korona virüsü vakalarına müdahale edecek “referans hastaneler” belirlendi. İlimizde Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi le Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, referans hastane olarak ilan edildi.

Türkiye’nin gündemine oturan korona virüsü ile ilgili tedbirler her gecen gün artarak devam ediyor. Kocaeli Gazetesi’nin haberine göre,  İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri her gün bir toplantı düzenleyerek yeni gelişmeleri ve tedbirleri tartışıyor. Daha önceki duyuruda ’de referans hastane bulunmadığı belirtilmişti, ancak Türkiye’de de vakaların görülmeye başlanması üzerine ilimizde de iki hastane referans hastane olarak belirlendi. Kentimizde Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi korona virüsü vakalarına müdahale edecek.

HİJYEN ÖNEMLİ                                                 

 Kocaeli İl Sağlık Müdürü Şenol Erguney, korona virüsüyle ilgili bilgi için resmi kurumların paylaşımlarına itibar edilmesi gerektiğini hatırlatarak, her türlü virüsten korunmanın asıl yolunun hijyen olduğunu söyledi. Erguney, “Evlerinizi havalandırın, kalabalık alanlarda gezmeyin. Temiz hava alabileceğiniz ortamlara çıkın. En iyi dezenfektanın su ve sabun ile sık sık el yıkamak olduğunu unutmayın” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.