Kocaeli’nde 1.500 orta hasarlı bina var!

Kocaeli’nde 1.500 orta hasarlı bina var!

CHP KBB Grup Başkanvekili Engin Taşdemir Elazığ depremi sonrasında önemli bir açıklamaya imza attı.

17 Ağustos 1999 Depreminin 20’nci yılının geride kaldığını belirten Taşdemir, “Kocaeli’deki ağır ve orta hasarlı binalar için ise hala yeterli çalışma yapılamadı. Elazığ depremi bir kez daha bu konuyu gündeme getirdi” dedi.
Elazığı’da meydana gelen 6.8’lik deprem 25 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine yüzlerce vatandaşın yaralanmasına ve evsiz kalmasına neden oldu. Bu depremle birlikte Kocaeli bir kez daha gerçekle yüzleşti ve 20 yıl önceki Gölcük Depremi’ndeki hasarlı binaları hatırladı. Deprem üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen Kocaeli’de ağır ve orta hasarlı bina sorununu aşamadı. 

YAPI STOĞUNUN YÜZDE 50’Sİ DEPREME DAYANIKSIZ
CHP Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Engin Taşdemir kentimizdeki sorumları gündeme getirdi. Taşdemir şöyle konuştu: “Kocaeli'de bulunan ağır hasarlı binalar hala korku yaratıyor. Kocaeli'de depremde ağır hasar alan 30 bina hala ayakta ve içerisinde insanları yaşıyor. Kocaeli yapı stoğunun ise yaklaşık yüzde 50'si hala depreme dayanıksız. 1999 Depremi'nde yaklaşık 4 bin bina orta hasar almıştı. 

DEPREMİN ŞAKASI YOK
Bu 4 bin binanın 2 bin tanesi güçlendirildi ama geriye kalan 2 bin binada hala güçlendirme yapılmadan insanların kullanımına devam ediyor. Kocaeli AFAD’ın verilerine göre ise Kocaeli’deki net orta hasarlı bina sayısı bin 500… Deprem bölgemiz ve ülkemizin gerçeği. Kocaeli’de hala AFAD’ın resmi rakamlarına göre orta hasarlı bin 500 adet bina var. Bu binalarda binlerce yurttaşımız yaşıyor. Dün bir kez daha gördük ki depremin şakası yok. O zaman neden bu çalışmaları hala neden erteliyoruz? Biz CHP Grubu olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde yapılacak bütün çalışmalara destek vermeye hazırız. Büyükşehir belediyemiz hasarlı binaların tespiti ve yıkımı için elini taşın altına koymalı ve TMMOB ile ortak bir komisyon kurarak acilen çalışmaya başlamalıdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.